You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Argentinië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Córdoba
 • Soort scholen: Middelbare scholen, universiteiten en taal- en cultuur instituten
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6 jaar tot volwassen
 • Gemiddelde grootte van de klas: 20-35 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels, Frans, Duits en Italiaans)
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties (december-maart) zijn er 'summer schools'
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten in Argentinië. Vrijwilligerswerk in het onderwijs kan veel voldoening geven. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Engels is de taal van de handel en de zakenwereld en is daarom voor de kinderen van groot belang. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren van de Engelse taal een plezier wordt. Jouw hulp is meer dan welkom.

Lesgeven als vrijwilliger op scholen in Argentinië

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Argentinië

De meeste lesgeef projecten vinden plaats op zowel openbare als privé middelbare scholen in Córdoba, welke de grootste stad in Argentinië is na Buenos Aires. Hoewel de lokale docenten hun leerlingen goed Engels leren lezen en schrijven, is de spreekvaardigheid vaak niet goed ontwikkeld. Als vrijwilliger help je de scholieren meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze beter Engels leren spreken. Jouw persoonlijke inbreng en creativiteit zijn meer dan welkom tijdens de lessen. In de grote vakantie van begin december tot eind februari of de kleine vakantie in juli kun je informeel lesgeven in een van de zorgcentra of mee werken in het summer school programma.

Je hoeft geen ervaring of kwalificaties in het onderwijs te hebben om aan onze lesgeef projecten deel te nemen, maar we hopen dat je wel de tijd neemt om van te voren gestructureerde lessen voor te bereiden. Onze project coördinatoren organiseren regelmatig workshops voor de vrijwilligers. Deze workshops zullen je tips en handvatten geven om je te helpen je lessen te plannen en activiteiten te organiseren, ook zal het je helpen eventuele problemen op te lossen en is het een moment waarop je feedback kan vragen en geven. Goed voorbereid aan de slag gaan, zal je helpen om met meer zelfvertrouwen voor de klas te staan en er voor te zorgen dat je zowel jij als de leerlingen er het meeste aan hebben. Ook zal er tijdens de workshops aandacht zijn voor nieuwe ideeën voor spellen en activiteiten die de leerlingen in de klas zullen stimuleren, aan moedigen en enthousiast te houden.

Behalve Engels, is er ook ruimte voor andere talen zoals bijvoorbeeld Frans of Duits. Mocht je je graag volledig willen richten op het geven van Duitse les, dan kan dat ook! Je geeft dan les op kleuterscholen, basisscholen of middelbare scholen in Cordoba. Je werkt samen met een lokale docent en geeft les aan kinderen tissen de 6 en 18 jaar.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Frederique de Jong op het lesgeef project in Argentinië
Frederique de Jong
Het project vond ik echt top. De eerste tot en met de zesde klas van de middelbare school heb ik les gegeven en wat was het fijn om met de leerlingen te werken. Al die uren die ik in het vrijwilligerswerk heb gestoken, alle moeite die ik heb gedaan, werd echt 100% terug betaald door de voldoening die ik kreeg tijdens en vooral aan het eind van mijn periode in Argentinië! Ik heb zoveel lieve briefjes en kaartjes gekregen die ik nu nog steeds af en toe lees. Lees meer...

Ontdek zelf het onderwijs in Argentinië

Lesgeven op een school in Argentinië

Niet alleen zelf beleef je een geweldige ervaring, ook de kinderen vinden het leuk om les te krijgen van een bijzonder gast. Zo leer je veel over hun cultuur, maar kun je hen ook iets bijbrengen over jouw land en cultuur. Daarnaast kom je in contact met andere vrijwilligers die in dezelfde omgeving een project doen en maak je ongetwijfeld nieuwe vrienden. Het maakt niet uit of je met of zonder ervaring wilt gaan lesgeven. Wij hebben altijd een passend project voor jou waar jij je CV mee kunt uitbreiden en een ervaring rijker mee zult worden! 

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Argentina Teaching Management Plan.

Taalcursus Spaans in Argentinië

Kennis van de Spaanse taal helpt je om meer uit je project te halen en om makkelijker je weg te vinden als je bijvoorbeeld in het weekend op stap gaat. Voor deelname aan het lesgeef project is het beheersen van de basis van de Spaanse taal geen vereiste. Projects Abroad biedt je wel de mogelijkheid aan om in Argentinië deze taal te leren. Klik op taalcursussen Spaans voor meer informatie.

Argentina Teaching Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲