You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwiligerswerk op een lesgeef project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Cochabamba
 • Soort scholen: Middelbare school en universiteit
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6-17 jaar en volwassenen
 • Gemiddelde grootte van de klas: 20-30 scholieren en kleinere groepen op de universiteit
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels en Frans)
 • Extra vakken die je kunt geven: Dans en Muziek
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een psychologische test (dit kan ter plaatse)

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op diverse lesgeef projecten in Bolivia. Deze bestemming biedt je niet alleen de kans om op middelbare scholen les te geven, maar je kunt ook lesgeven op de Cochabamba University - een van de grootste universiteiten van Bolivia. Het niveau Engels in Cochabamba, een zeer levendige studentenstad in de centrale hooglanden, is zeer laag. Studenten in Cochabamba spreken voornamelijk Spaans en soms Quechua (als ze uit de meer afgelegen plaatsen komen). Het maakt niet uit of je met of zonder ervaring wilt lesgeven. Wij hebben altijd een passend project voor je waarmee jij je CV kunt uitbreiden en een ervaring rijker zult worden! 

Hoe ziet jouw werkdag er als vrijwilliger in het Boliviaanse onderwijs eruit?

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Bolivia

Naast het lesgeven in de Engelse en/of Franse taal, ben je ook bezig met de voorbereidingen van de lessen en het persoonlijk begeleiden van de leerlingen. Samen met de docenten begeleid je de klassen, beoordeel je het werk van leerlingen en help je hen met het verbeteren van hun Franse of Engelse taalvaardigheid of bij een ander vak, zoals aardrijkskunde. Boliviaanse studenten spreken over het algemeen niet goed Engels, maar willen graag meer leren om zo de deur te openen naar bredere leermogelijkheden, denk aan het lezen van Engelse boeken, mogelijkheden binnen andere beroepen en uiteindelijk ook de kans op een internationale baan.

Lesgeven op een school in Bolivia

Tijdens de vakanties worden er taallessen aangeboden op het kantoor van Projects Abroad. Je kunt dan helpen bij het persoonlijk begeleiden van studenten die zich voorbereiden op bijvoorbeeld een examen Engels of Frans. Op deze manier heb je veel contact met de studenten en leer je ook meer van hun cultuur en, als je er voor openstaat, ook meer van hun taal.

Ons team in Bolivia organiseert regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op lesgeef projecten.  De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het onderwijsstelsel van Bolivia en de achtergrond van de school waar je werkt. Ook zal je praktische tips en adviezen krijgen voor het organiseren van activiteiten binnen je lesgeef project.

We raden je aan om enige kennis van het Spaans te hebben, zodat het gemakkelijker is om met de studenten te communiceren.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Bolivia Teaching Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Thirza Toes op het lesgeef project in Bolivia
Thirza Toes
Ik heb tijdens mijn werk op de school vooral spreekvaardigheid geoefend met de kinderen. Met de jongere kinderen heb ik vooral veel liedjes gezongen en ze basis Engelse woordenschat geleerd. Met de oudere kinderen kun je natuurlijk wat meer doen. Met hen heb ik onder andere vraagzinnen geoefend en verschillende werkwoordsvormen door middel van spraakoefeningen. Kortom, mijn tijd in Bolivia had ik voor geen goud willen missen en ik zou dolgraag nog eens terug willen. Ik heb door het vrijwilligerswerk op een unieke manier kennisgemaakt met een totaal andere cultuur en ik heb hier heel veel nieuwe mensen leren kennen. Lees meer...

Ontdek in je vrije tijd het mooie Bolivia

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Bolivia Teaching Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲