You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Mexico

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Guadalajara
 • Soort scholen: Middelbare school en universiteit
 • Leeftijd van scholieren op het project: 11-26 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: Ongeveer 30 scholieren of kleine groepjes
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels, Frans, Duits, Italiaans of Japans op universiteit)
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, drama, muziek en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt in Mexico vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten. Je kunt zowel met als zonder ervaring onderwijzen in de Engelse taal. Veel Mexicaanse jongeren en volwassen willen namelijk graag Engels leren of hun Engelse taalvaardigheid verbeteren. Dit vergroot in de toekomst hun kans op een baan. Als je op een creatieve manier gaat lesgeven, zul je merken dat het voor hen een plezier wordt om een vreemde taal te leren. Naast het geven van Engelse les, kun je lesgeven op een universiteit in andere talen, zoals Frans, Duits, Italiaans en Japans. Jouw hulp is dan ook meer dan welkom!

Lesgeven op scholen

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Mexico

In Mexico kun je op verschillende middelbare scholen Engelse les geven. Aangezien er op sommige scholen een tekort is aan docenten die Engelse les kunnen geven, is jouw hulp meer dan welkom! Het niveau Engels van de kinderen is erg laag in Mexico. Door met de kinderen op een creatieve manier aan de slag te gaan met de Engelse taal, leer je op een leuke manier omgaan met een voor hun vreemde taal en geef je ze het vertrouwen om het ook te spreken. Naast het geven van Engelse taal bieden de scholen ook aan vrijwilligers die goed Spaans spreken de mogelijkheden om sport- of muzieklessen te geven. Of help met naschoolse activiteiten!

Niet alleen de kinderen leer je iets, maar ook de lokale docenten. Ook hun Engels is niet heel erg goed en dat is dan ook de reden waarom er een tekort is aan Engelse docenten. Jij kunt hen meer Engels bijbrengen en eventueel inspiratie geven voor lessen.

Voordat je in Mexico arriveert krijg je toegang tot een lesgeefgids op je persoonlijk website, deze staat boordevol ideeën en suggesties voor spellen en activiteiten die je tijdens het lesgeven kunt uitproberen. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom en we hopen dat je de tijd neemt om je lessen goed voor te bereiden. Goed voorbereid zijn zal je helpen met zelfvertrouwen voor de klas te staan en zal er voor zorgen dat zowel jij als de leerlingen het meeste uit dit project halen.

Om extra ondersteuning te bieden aan de lesgeef vrijwilligers tijdens de periode in Mexico, zal een collega van ons lokale team regelmatig extra workshops organiseren. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het onderwijsstelsel van Mexico en de achtergrond van de school waar je werkt. Ook krijg je advies en suggesties aangereikt over het plannen van je lessen en de activiteiten die je bij je lesgeef project kunt organiseren.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Mexico Teaching Management Plan.

Lesgeven op universiteiten

Lesgeven op een school in Mexico

Naast het werken op basisscholen kun je ook werkzaam zijn op universiteiten, waar je verschillende vreemde talen kunt onderwijzen. Je geeft les aan kleine groepjes studenten die geïnteresseerd zijn in het leren van de taal Engels, Frans, Duits, Italiaans en Japans. Zij zitten allemaal op een ander taalniveau. Zo geef je de ene keer les aan beginners en de andere keer aan gevorderden. Voor jou is er dus ook afwisseling in de lessen en dat maakt het lesgeven op de universiteit zo uitdagend.

Zorg wel dat je je als vrijwilliger voor je de volle honderd procent inzet. De school of universiteit en vooral je leerlingen en studenten rekenen op je en op de oprechtheid waarmee je hen toespreekt. Het niveau van het onderwijs is vaak dermate laag, dat iedereen op zijn of haar manier een bijdrage kan leveren aan de toekomst van een kind.

Hoewel het niet verplicht is om Spaans te spreken, raden we je aan om in ieder geval een basiskennis van de taal te hebben. Dit zal de communicatie met de docenten en leerlingen, maar ook met je gastgezin vergemakkelijken.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Nynke Wiersma op het lesgeef project in Mexico
Nynke Wiersma
Al met al heb ik een geweldige ervaring gehad in Mexico. Ik heb de kans gehad om het land te bekijken, te wonen in een Mexicaans gastgezin, les te geven op de universiteit en heb ik leuke mensen ontmoet en veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik zou het iedereen aanraden! Lees meer...

Wanneer ga jij dit bijzondere avontuur aan ?

Als vrijwilligers kun je dit bijzondere avontuur aangaan door tijdens een tussenjaar voor een van onze lesgeef projecten in Mexico te kiezen, zodat je na jouw periode op de middelbare school lesgeefervaring opdoet en je op deze manier alvast een waardevolle basis voor je vervolgopleiding legt. Ook voor afgestudeerden die werk zoeken, is dit een ideale manier om ervaring op te doen in de onderwijswereld. Deze ervaring levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor een waardevolle toevoeging op je CV.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Mexico Teaching Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲