You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Myanmar

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Dala, vlakbij Yangon (Rangoon)
 • Soort scholen: scholen die gerund worden door een boeddhistisch klooster
 • Leeftijd van scholieren op het project: 5 – 18 (meestal 5-15)
 • Gemiddelde grootte van de klas: 20 - 40 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent Engels
 • Accommodatie: Guesthouse of klein hotel
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Je inzetten als vrijwilliger op het lesgeef project in Myanmar – een van de armste en minst ontwikkelde landen van Azië - is een unieke manier om praktijk ervaring op te doen in het buitenland en tegelijkertijd iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. Vrijwilligerswerk op dit project is een uitdaging, maar je krijgt er veel voor terug. Of je nu student bent tijdens een tussenjaar, een carrière break neemt of als je simpelweg opzoek bent naar een betekenisvolle vakantie, jij kunt een belangrijke bijdrage leveren.

Iedereen vanaf 16 jaar is welkom! Je hoeft geen professionele ervaring te hebben of een TEFL-certificaat te bezitten om als vrijwilliger aan de slag te gaan op het lesgeef project, want we hebben gekwalificeerde begeleiders die elke vrijwilliger bijstaan.

Kinderen krijgen les van een leraar in Myanmar

Myanmar heeft pas recentelijk op sociaal-, politiek- en economisch vlak haar deuren geopend voor het Westen, nadat het land tientallen jaren hinder heeft ondervonden van het militair regime en sancties. De gevolgen van deze isolatie zullen nog vele jaren merkbaar blijven. Vooral buiten de steden hebben veel mensen geen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. Kinderen die opgroeien in arme gemeenschappen zoals Dala hebben maar weinig mogelijkheden om onderwijs te krijgen, behalve via de boeddhistische kloosters.

Door te leven en te werken in Dala, krijg je als vrijwilliger een goed idee van het dagelijkse leven van veel mensen in Myanmar. Het is een klein township op de zuidelijke oever van de Yangon rivier, aan de overkant van de stad Yangon (Rangoon). Ondanks dat Dala zo dichtbij de stad ligt, blijft het ruraal want er is geen brug of tunnel die de twee steden verbindt. Je kunt alleen de rivier oversteken via een veerboot, die er 20 minuten over doet.

Jouw werkzaamheden op een lesgeef project in Myanmar

Een jonge monnik krijgt samen met de lokale kinderen onderwijs in een kloosterschool in Myanmar

Projects Abroad werkt samen met een school die wordt gerund door een boeddhistisch klooster en aan 600 kinderen gratis onderwijs biedt. Er is alleen maar één lokale leraar Engels. Deze persoon werkt samen met onze vrijwilligers en helpt bij vertalen als het nodig is.

Vrijwilligers geven Engelse les via allerlei verschillende creatieve activiteiten, muziek, tekenen en educatieve spelletjes. Het grootste deel van het onderwijssysteem gebruikt liedjes en spelletjes als methode en als vrijwilliger zul je vaak om inspiratie worden gevraagd. Mocht je het leuk vinden om ook te helpen bij de officiële grammaticalessen, dan is dat ook mogelijk.

Oudere studenten die al wat meer kennis van het Engels hebben grijpen elke kans aan om hun kennis in de praktijk brengen en hun Engels nog verder te verbeteren. Als vrijwilliger bied je hen sociale interactie, vriendschap en ondersteuning en dit is erg belangrijk. Of je nu helpt met hun huiswerk, samen sport of nieuwe spellen leert, de tijd en aandacht die je in hen investeert geeft de studenten zelfvertrouwen en mogelijkheden voor de toekomst.

Jouw verblijf in Myanmar

Vrijwilligers werken van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Je krijgt een lokale lunch in het klooster. Samen met andere internationale vrijwilligers verblijf je in een guesthouse of klein hotel. Zo heb je de mogelijkheid om samen activiteiten te ondernemen en de stad te verkennen. In de weekenden ben je meestal vrij om te reizen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door de klikken op Land informatie.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲