You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Nepal

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Kathmandu 
 • Soort scholen: Basisschool 
 • Leeftijd van scholieren op het project: 4-14 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: Ongeveer 15- 30 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, drama, muziek en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten in Nepal. Geef les aan kinderen in de stad Kathmandu op een basisschool en leer ze op een enthousiaste en creatieve manier o.a. de Engelse taal. Nepal is een ontwikkelingsland en een groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens, ook is er een grote mate van werkloosheid. Omdat het land veel mogelijkheden heeft op het gebied van wandelsport en adventure, zijn er kansen voor de bevolking om een inkomen te verdienen in het toerisme. Daarom is het erg belangrijk voor de kinderen om de Engelse taal te leren, zodat zij kans maken op een betere toekomst. Je kunt echter ook in andere vakken lesgeven. In ruil voor jouw energie en motivatie, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Iedereen is hier dus van harte welkom!

Lesgeven op een basisschool in Nepal

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Nepal

Onze lesgeef projecten zijn gevestigd in en rond de bruisende hoofdstad van Nepal, Kathmandu. De voorzieningen op de scholen zijn erg basic, maar desondanks zijn de leerlingen erg enthousiast en heeft het lokale personeel veel waardering voor de vrijwilligers. Gedurende het project geef je les op een basisschool. Een klas bestaat uit ongeveer 15 tot 30 leerlingen en samen met een andere vrijwilliger of lokale personeelslid geef jij ze les.

Er zal veel vraag zijn naar Engelse les. De kinderen hebben vaak wel wat Engelse vaardigheden, maar er is altijd veel ruimte voor verbetering. Lokale leraren zijn geschikt om structurele Engelse lessen te geven met grammatica, het ontbreekt hen echter vaak aan goede spreekvaardigheid. Dit is dan ook het gebied waarin jij de kinderen kunt helpen. 

Lesgeven aan kinderen in Nepal

Als vrijwilliger werk je voornamelijk mee aan Engelse taallessen, maar er is ook behoefte aan ondersteuning bij o.a. wiskundelessen en uitleg over hygiene en levensvaardigheden.  Laat het ons weten wanneer je over andere vaardigheden beschikt, zodat we samen kunnen kijken of jij deze ook kunt inzetten. Zo zijn er regelmatig vrijwilligers die helpen met voetbal, volleybal, basketbal, muziek en andere activiteiten.

Om onze lesgeef vrijwilligers te ondersteunen zal de project coördinator onderwijs in Nepal regelmatig workshops organiseren. De workshops zullen je tips en instrumenten aanreiken die je helpen het werk op de school waar je geplaatst bent beter te organiseren, zoals advies over het plannen en voorbereiden van je lessen en informatie over het onderwijsstelsel van Nepal. De workshops bieden ook de mogelijkheid om het te hebben over eventuele problemen of cultuurverschillen waar je tegenaan loopt. De project coördinator zal ook aandacht besteden aan nieuwe activiteiten en ideeën om in je lessen toe te passen.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Wiebren Veenstra op het lesgeef project in Nepal
Wiebren Veenstra
In één van de afscheidsbrieven schreef één van de studenten: Padma Manandhar;
“Be happy, be good, be social and have a happy life.”
Ik wil jullie dezelfde boodschap meegeven en van harte aanraden om je aan te melden bij één van de projecten van Projects Abroad. Lees meer...

Lesgeven aan kinderen in Nepal

Beschikbaarheid lesgeef project in Nepal

Goed om te weten is dat er in Nepal veel nationale feestdagen en festivals plaatsvinden gedurende het hele jaar, met name in september/oktober. Dit kan betekenen dat je project soms één of meerdere dagen gesloten is in verband met de festiviteiten. Het belangrijkste festival is Dashain, wat je kunt vergelijk met Kerstmis bij ons. Gedurende dit festival zijn veel organisaties gesloten en is er beperkt plek op onze lesgeef projecten.  Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de beschikbaarheid, lokale schoolvakanties en feestdagen tijdens de periode dat jij graag zou willen deelnemen.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Nepal Teaching Management Plan.

Nepal Teaching Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲