You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Peru

Overzicht

Project overzicht

 • Waar: Cusco
 • Soort scholen: Middelbare school, basisschool en training voor leraren
 • Leeftijd van scholieren op het project: 12-18 jaar, 6,-12 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 25-35 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels)
 • Extra vakken die je kunt geven: Sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren; Basiskennis van het Spaans is verplicht als je op een basisschool les geeft.

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten in Peru, een van de meest bezochte bestemmingen in Latijns-Amerika. De opkomende export en toeristenindustrie zorgen voor betere werkgelegenheid, maar daarvoor moet de Peruaanse bevolking wel Engels kunnen spreken. Daarom biedt Projects Abroad jou als vrijwilliger de gelegenheid om in en rondom Cusco aan kinderen les te geven op middelbare scholen. Leer de kinderen op een creatieve manier de Engelse taal aan door spelletjes, liedjes, rollenspellen et cetera. Iedereen is meer dan welkom!

Lesgeven op scholen in Peru

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Peru

Het geven van Engelse les kan veel voldoening geven, zeker wanneer je ziet dat je inspanningen worden beloond. Engels is dé internationale taal en de kinderen willen het graag leren. Je taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen te helpen met het oefenen en verbeteren van het niveau van hun Engelse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren van de Engelse taal een plezier wordt.

Ons team in Peru organiseert maandelijkse netwerkbijeenkomsten voor de docenten en wekelijkse workshops voor alle vrijwilligers. De netwerkbijeenkomsten zullen je een beter inzicht geven in het onderwijssysteem in Peru en de achtergrond van de school waar je werkt.  Tijdens de workshops krijg je praktische tips en suggesties over het plannen van je lessen en het organiseren van educatieve activiteiten op je lesgeef project.

Projects Abroad biedt tijdens deze bijeenkomsten ook de mogelijkheid om boeken en materialen mee te nemen, zodat je jouw lessen nog interessanter en leuker kunt maken. Ben je bijvoorbeeld ook goed in sporten, gitaar spelen of zingen? Bespreek dit dan met het lokale Projects Abroad kantoor en geef ook een keer sportles of muziekles aan de leerlingen in jouw klas.

Lesgeef mogelijkheden in Peru

Lesgeven op een school in Peru

In Cusco is er een tekort aan goede Engelse docenten. Dit komt mede doordat de goede leraren vaker werkzaam zijn in de toeristisch sector, vanwege het betere salaris. Om te zorgen dat de nieuwe generatie ook goed Engels leert spreken, hebben wij jouw hulp nodig! 

Basisschool

Als vrijwilliger op een basisschool ondersteun je de lokale docent. Alleen de oudere kinderen krijgen Engelse les, waarbij je je vooral richt op het opbouwen van een woordenschat. Het is belangrijk dat je een basiskennis van het Spaans hebt, want er is niemand aanwezig die je kan helpen bij het vertalen. In je vrije tijd kun je de lessen voorbereiden, samen met je begeleider. Je hebt flink wat vrijheid bij het opstellen van een lesplan en het is ook mogelijk om andere, buitenschoolse activiteiten te organiseren.

Middelbare school

De Peruaanse overheid heeft een nationaal lessenstructuur opgesteld, waar elke middelbare school zich aan moet houden. Dit plan is het uitgangspunt voor de vrijwilligers om hun eigen lessenplan op te stellen. Gespreksvaardigheden staan hierbij centraal. Je zult de lokale onderwijzer ondersteunen en je hoeft geen Spaans te spreken voor dit project, al kunnen we het wel sterk aanbevelen om een basiskennis van de taal te hebben.

Teacher training

Belangrijk om te weten is dat Peru een lange schoolvakantie heeft van januari tot maart. In deze periode is het gewoon mogelijk om deel te nemen aan een lesgeef project. In de periode tussen januari en maart, kun je gedurende 4 tot 6 weken deelnemen aan het speciale Teaching Teachers programma. Dit programma is opgezet voor leraren Engels die tijdens de schoolvakantie hun kennis van het Engels willen verbeteren. Als vrijwilliger bied je, samen met andere vrijwilligers, extra interactieve oefeningen aan voor groepen docenten, vooral op het gebied van Engelse spreekvaardigheid. Dit zal hen helpen om zelf betere docenten te worden en betere lessen te geven! Dit trainingsprogramma voor leerkrachten wordt ondersteund door de Peruaanse overheid.

Lesgeven aan kinderen in Peru

Als wij in Nederland zomervakantie hebben, is er in Peru een korte vakantie. Deze vindt plaats in de twee weken aan het eind van juli en begin augustus. In deze periode worden vrijwilligers op lesgeef projecten ingezet voor verschillende projecten binnen de gemeenschap.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Peru Teaching Management Plan

Hoewel het geen vereiste is om Spaans te spreken, raden we aan om in ieder geval een basiskennis van de taal te hebben. Dit maakt het gemakkelijker om met je collega's en je gastgezin te communiceren.

Peru Teaching Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲