You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Lomé
 • Soort scholen: Basisschool, middelbare school, dovenschool
 • Leeftijd van scholieren op het project: 3-17 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 20-80 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels, Frans, Italiaans, wetenschap, geografie, geschiedenis en wiskunde)
 • Extra vakken die je kunt geven: Naschoolse activiteiten (taalles, mensenrechten en drama), sport, hulp bij huiswerk en bijles voor kinderen die trager leren
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op onze lesgeef projecten in Togo. Je kunt lesgeven op middelbare scholen in Lomé of op een school voor dove kinderen. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Ze willen namelijk graag Engels leren of verbeteren omdat ze ervan bewust zijn dat ze dat in de toekomst nodig zullen hebben. Het maakt niet uit of je met of zonder ervaring wilt gaan lesgeven. Wij hebben altijd een passend project voor jou waar jij je CV mee kunt uitbreiden en een ervaring rijker mee zal worden!

Werkplekken binnen het onderwijs voor vrijwilligers in Togo

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Togo

Met zeer weinig middelen en een tekort aan leraren bevindt de onderwijssector in Togo zich in een crisissituatie. Door de plaatselijke leraren te hulp te komen op de middelbare scholen van Lomé, geef je als vrijwilliger een speciale wending aan de leerweg van deze leerlingen. Je kunt Engelse. Franse of Italiaanse les geven en als je wilt kun je jouw programma compleet maken met het geven van een paar voetbaltrainingen! Je helpt de lokale leraren mee met hun lessen om de gesproken taal te verbeteren en je kunt zelfs een eigen klas onderwijzen. Vrijwilligers die voldoende Frans spreken, kunnen ook vakken geven zoals Frans, wiskunde en wetenschappen.

Het geven van Engelse les kan veel voldoening geven, zeker wanneer je ziet dat je inspanningen worden beloond. Engels is dé internationale taal en de kinderen willen het graag leren. Je taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen te helpen met het oefenen en verbeteren van hun niveau van de Engelse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je er voor zorgen dat het leren van de Engelse taal een plezier wordt. Dit geldt eveneens voor de Franse en Italiaanse taal. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan bieden wij je een taalcursus Frans aan.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Togo Teaching Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Maurane van der Moeren op het lesgeef project in Togo
Maurane van der Moeren
Omdat ik aan het twijfelen was om voor leerkracht te gaan studeren, besloot ik om me op te geven voor een lesgeefproject in Togo. Daar heb ik dan Engelse les gegeven aan kinderen van het 5de en 6de leerjaar. Op mijn eerste dag vroeg de leerkracht al meteen of ik de les kon overnemen. Totaal onvoorbereid en zonder ervaring heb ik dat dan maar geprobeerd. Dat vraagt veel energie, ook al ben je maar 5 uur per dag op je werk! De kinderen verstaan je niet altijd en onze lesmethodes verschillen heel erg met die van hen, maar als je dan ziet dat ze een oefening echt door hebben… dat geeft enorm veel voldoening en dan weet je waarom je het allemaal doet. Lees meer...

Hoe ziet een werkdag in het onderwijs van Togo eruit?

Lesgeven aan kinderen in Togo

De leerlingen op de middelbare scholen zijn tussen de 9 en 20 jaar oud en vormen vaak klassen groter dan 60 leerlingen. Je begint ’s ochtends vroeg, maar vanwege de hitte is er een lange middagpauze. De lessen beginnen weer rond 3 uur ’s middags en eindigen om 5 uur. In de middaglessen kun je er ook voor kiezen om het voetbalteam van de school te coachen.

Je kunt ervoor kiezen om naast de taallessen ook les te geven in biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, sport, wiskunde of natuurkunde.

Het Projects Abroad team organiseert regelmatig workshops voor de lesgeef vrijwilligers in Togo. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het onderwijsstelsel van Togo en de achtergrond van de school waar je werkt. Je krijgt hulp op het gebied van het plannen van lessen en tips voor spelletjes en activiteiten die je op de project kunt toepassen. Vrijwilligers krijgen ook de kans om een algemene workshop over de lokale cultuur bij te wonen, waardoor je meer leert over de gebruiken in Togo en hoe dit van invloed is op jouw werk.

Tijdens de zomervakantie van juli tot midden september draaien vrijwilligers een populair zomer programma. Er wordt Engelse les gegegeven aan studenten en daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd op het gebied van bijvoorbeeld sport en drama.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Togo Teaching Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲