You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een microkrediet project in Cambodja

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Phnom Penh
 • Type projecten: Microkrediet project
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken met NGO’s en assisteren lokale ondernemers bij het uitbreiden van hun zaak
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten een goed niveau Engels kunnen spreken en minstens 1 jaar business of management hebben gestudeerd

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers op het microkrediet project in Cambodja. Hier werken vrijwilligers samen met de organisatie Khemara om kleinschalige ondernemingen te helpen bij het creëren en ontwikkelen van hun bedrijf in Cambodja. Om aan dit project te kunnen deelnemen dien je te beschikken over een goede kennis Engels en minstens een jaar ervaring hebben op vlak van business of management. Dit project kan ook perfect dienen als stage in het buitenland.

Vrijwilligerswerk op een microkrediet project in Cambodja

Het doel van dit project is om lokale ondernemers uit achtergestelde gemeenschappen in Phnom Penh te voorzien van kleine leningen die ze na verloop van tijd, met de nodige begeleiding zullen kunnen terugbetalen. Het meerendeel van de personen die een lening ontvangen, zijn textielarbeiders die werken in slechte omstandigheden en die minder dan 3 dollar per dag verdienen voor het naaien van kleding voor grote merken. De meeste van deze arbeiders zijn vrouwen, met vaak jonge kinderen.

Door hen startkapitaal, trainingen en advies te geven, helpen vrijwilligers deze vrouwen om zelfstandig een inkomen te verdienen met kleine bedrijfjes zoals een eetkraam of een winkel. Op deze manier kunnen de vrouwen hun gezin beter ondersteunen. Voor gezinnen uit achtergestelde gemeenschappen is het erg moeilijk om een eigen onderneming te starten aangezien de leningen vaak een hoge rente hebben. De leningen die ze van Projects Abroad krijgen, hebben dit niet.

Succesvolle kandidaten voor de financiering zullen een training krijgen in de basis van boekhouden en krijgen ook andere begeleiding die hen zal helpen om een winstgevend bedrijfje op te starten.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Arjan Zoer op het Microkrediet project in Cambodja
Arjan Zoer
Door de vlakke hiërarchie die er is in de organisatie was iedereen erg betrokken. We waren verdeeld over 4 kamers, daardoor was het nemen van besluiten zeer kort en praktisch. Ze gaven me de mogelijkheid om een concept te schrijven, het document de volgende dag te bespreken en de dag daarna aan te passen. Voor mij gaf dit echt voldoening, omdat ik de vorderingen kon zien in de besprekingen, maar ook het uiteindelijke resultaat dat verzonden werd naar mogelijke sponsoren in de derde week dat ik daar was. Lees meer...

Jouw rol als vrijwilliger op het microkrediet project in Cambodja

Vrijwilligerswerk microkrediet Cambodja

Als vrijwilliger werk je tijdens dit project samen met een microkrediet medewerker van Projects Abroad. Je wordt dagelijks betrokken bij verschillende taken zoals:

 • Beoordelen van lening aanvragen en ontmoeten van begunstigden
 • Assisteren bij het opstellen van basis businessplannen met gebruik van marketing tools
 • Monitoren en begeleiden van deelnemende groepen en individuen
 • Organiseren van workshops voor ondernemers
 • Algemene begeleiding en ondersteuning bieden

Het microkrediet project in Cambodja is het hele jaar door beschikbaar. Je werkt op dit project van maandag tot vrijdag van 8 uur tot 17 uur. Je zal hier inzicht verwerven in de manier waarop kleine bedrijven in Cambodja werken en leren over de uitdagingen waarmee ondernemers dagelijks te maken krijgen. Tijdens het project zal je tijd doorbrengen in een volledig nieuwe omgeving, leren over een andere cultuur en de lokale manier van leven. Het zal hoe dan ook een waardevolle en uitdagende ervaring zijn.

Vrijwilligers die aan dit project willen deelnemen, moeten beschikken over een gemiddelde taalkennis Engels, minstens een jaar ervaring of opleiding gevolgd hebben in business of management en een passie hebben voor kleine beginnende ondernemingen en de ontwikkeling van de gemeenschap. PRO vrijwilligers zijn ook meer dan welkom om hun kennis en ervaring te delen op dit project.

Jouw verblijf in Cambodja

Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je in een van de vrijwilligersappartementen van Projects Abroad samen met andere vrijwilligers.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲