You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Milieu project - Oceaan & Duiken in Thailand

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Vlakbij Ao Nang
 • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol binnen dit project: Rif controle, enquêtes afnemen, populatie studie van vissen en koraal, verwijderen van netten en ander afval, gegevens uit de oceaan verwerken, meewerken aan herbebossingen, voorlichten van de lokale bevolking, bio-workshops geven
 • Accommodatie: Houten bungalows
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Ons Natuurbehoud & Millieu project in Thailand vindt plaats aan de prachtige kust van Andaman zee, vlakbij Ao Nang en de daar omheen liggende eilanden. Vrijwilligers behalen tijdens dit project hun duikbrevet en zullen regelmatig duiken tussen de prachtige koraalriffen.

Vrijwilligers helpen bij het schoonmaken van de stranden in Thailand

Tijdens dit project zullen de koraalriffen, tropische bossen en de kustgebieden worden onderzocht en beschermd. Daarnaast kan je als vrijwilliger helpen bij het geven van voorlichting binnen de gemeenschap, het verwijderen van afval van de stranden en uit de oceaan en bij de herplanting van bomen. Deze locatie is een van de mooiste plekken van de wereld om te duiken. Tijdens het duiken krijg je de kans om de onderwaterwereld goed te zien en daarbij de dieren zoals schildpadden, roggen, ongevaarlijke kleine haaien die tussen deze riffen leven en honderden bijzonder mooi gekleurde tropische vissen.

Je hebt geen specifieke ervaring nodig om aan dit project deel te nemen. Je krijgt aan het begin van het project de benodigde trainingen zodat je mee kan doen aan alle activiteiten, de onderzoeken en de observaties. Alle vrijwilligers zijn welkom, vrijwilligers die een tussenjaar nemen, vrijwilligers die even een pauze van hun carrière willen, studenten die onderzoek komen doen of als onderdeel van jouw zomervakantie. Dit project is perfect geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de zee en de onderwaterwereld, milieu problemen, het behoud van onze ecosystemen en het beschermen van onze planeet. Je zult hier veel nieuwe dingen leren en veel nieuwe ervaringen opdoen onder toezicht van onze ervaren personeelsleden.

Hieronder vind je antwoorden op de volgende vragen:

Wat is mijn rol binnen dit Natuurbehoud & Milieu project?

Vrijwilligers binnen dit project zullen betrokken zijn bij een groot aantal activiteiten, zoals:

 • Het koraalrif onderzoeken
 • Duikactiviteiten waarbij afval wordt verwijderd uit het koraalrif
 • Verzamelen van gegevens ten behoeve van het natuurbehoud onderzoek
 • Herplanting van bomen
 • Voorlichting geven aan de lokale bevolking over het behoud van de natuur
 • Het opruimen van afval op stranden
 • Bio-workshops

Vrijwilligers op het natuurbehoud project werken met lokale schoolkinderen in Thailand

Iedere week wordt er een werkschema opgesteld zodat je precies weet wat er wanneer gepland staat. Dit schema kan veranderen afhankelijk van de tijd van het jaar, het weer en het aantal vrijwilligers op het project.

De vrijwilligers werken meestal 5 dagen per week, dus je zal twee vrije dagen per week hebben waarin je kan uitrusten en activiteiten kunt doen in de omgeving. We proberen je het weekend vrij te geven maar dit kan soms veranderen afhankelijk van het weer en het watergetij. We vinden het belangrijk dat je je volledig inzet voor alle aspecten van dit project. Het werk kan soms lichamelijk zwaar zijn en je begint meestal al vroeg met werken om de hitte van de zon te vermijden.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Dennis Lambrechts op het Natuurbehoud & Milieu project in Thailand
Dennis Lambrechts
Drie dagen per week gingen we duiken, de andere twee werkdagen kregen we andere taken. We deden bijvoorbeeld aan treenursing, maakten wandelpaden vrij door de bossen, verzorgden schildpadden, en gingen ook naar scholen om wat te helpen en om de kinderen Engels aan te leren. Stuk voor stuk heel toffe ervaringen die ik nooit zal vergeten. Lees meer...

PADI Logo

Duikcursussen

Een van de eerste dingen die je op dit project gaat doen is leren duiken. Je wordt getraind tot het niveau van PADI Open Water, waarbij je alle fundamentele theorie en praktische aspecten rond duiken leert. Als PADI duiker kun je volledig deelnemen aan alle natuurbehoud activiteiten onder water.

Project AWARE logo

Vrijwilligers die minstens 8 weken deelnemen aan het Natuurbehoud project in Thailand krijgen de mogelijkheid om te trainen voor Divemaster gedurende de tijd op het project. Als je nog geen EFR en Rescue Diver bent, heb je langer nodig. Lees meer over de extra Divemaster duikcursus.

Vrijwilligers die al beschikken over het PADI Open Water certificaat, krijgen de PADI Advanced training. Vrijwilligers die minstens 4 weken op het project doorbrengen, behalen ook het PADI Projects Abroad Survey Diver Distinctive Specialty certificaat. Dit is een geautoriseerde PADI duikcursus, waarbij je getraind wordt in onderwater onderzoekstechnieken en het herkennen van verschillende soorten vissen. 

Wat zijn de doelstellingen van dit Natuurbehoud & Milieu project? 

Vrijwilligers krijgen een introductie over het werk

De belangrijkste doelstelling van dit project is het beschermen en het herstellen van de koraalriffen van Thailand, de ecosystemen in de zee en de tropische bossen, daarbij help je mee aan het behoud van bedreigde vissen, dieren en vogels die hier leven, zodat deze niet met uitsterven bedreigd worden.

In de provincie Krabi vind je enkele van de oudste mangrove en laaglandbossen van heel Thailand. Koraalriffen en mangrovebossen maken deel uit van hetzelfde ecosysteem. Veel dieren die belangrijk zijn voor het leven van het koraalrif starten hun leven in deze mangrovemoerassen. De doorgaande ontbossing van de mangrovebossen en de laaglandbossen heeft aardverschuivingen tot gevolg en veroorzaakt dat aarde los komt te zitten en in de oceaan terecht komt waardoor het waterpeil stijgt en er een tekort aan schoon drinkwater ontstaat. Het heeft daarnaast effect op het toerisme en dus ook op de economie van het land. De modder die ontstaat als gevolg van bodemerosie vervuilt het zeewater. Deze modder blokkeert het zonlicht en valt vervolgens neer op het koraalrif waardoor het rif stikt en uiteindelijk het ecosysteem wordt vernietigd.

Projects Abroad doet belangrijk praktisch werk en wetenschappelijk onderzoek naar deze koraalriffen en het tropisch bos. Daarnaast ruimt Projects Abroad afval op van de kustlijn om er voor te zorgen dat de negatieve impact van de mens op de zee en de kustgebieden zo veel mogelijk wordt beperkt.

Alle methodes voor onderzoek en natuurbehoud die op dit project worden toegepast zijn opgezet in lijn met de systemen en richtlijnen van internationale milieuorganisaties. Onze data wordt ingevoerd in meerdere online databases die wereldwijd worden gebruikt door experts op dit gebied. Projects Abroad en onze partners werken samen aan dezelfde doelen. Onder deze doelen vallen het verzamelen van belangrijke data over het welzijn van het koraalrif, de zee en de kustgebieden, het voorlichten van de lokale bevolking over het belang van het mariene ecosysteem en de huidige bedreigingen die het zeeleven en de inheemse diersoorten in gevaar brengen. We richten ons er ook op om een wereldwijd netwerk van vrijwilligers te ontwikkelen die getraind zijn in het controleren van het koraalrif op wetenschappelijk niveau en die regelmatig kijken hoe gezond het koraal op dat moment is wereldwijd.

De mangrove- en laaglandbossen verdwijnen sneller dan het tropische regenwoud verder in het binnenland en vooralsnog gebeurt dit ongemerkt. Gezonde bossen zijn essentieel voor een gezond mariene ecosysteem. Op dit project werken we daarom tevens aan het behouden en opnieuw beplanten van deze bossen in de Krabi provincie om zo verdere schade te voorkomen.

Vrijwilligers doen duikonderzoeken in Thailand

De initiatieven voor het opruimen van afval en puin en de aanmoediging van recycling binnen dit project worden uitgevoerd volgens de Project Aware Dive Against Debris Survey en het door UNESCO gefinancierde Ocean Conservancy Beach Debris Survey.

Op de lange termijn hopen wij dat ons werk ecologische en economische oplossingen zal bieden. We willen de lokale gemeenschap stimuleren zelf het voortouw te gaan nemen in de bescherming van het huidige koraalrif en het herstellen en beschermen van beschadigde riffen en tropische bossen in het kustgebied.

Je kunt meer informatie vinden over de doelstellingen van dit project in ons Thailand Conservation Management Plans.

Waar zal ik verblijven tijdens dit project?

Je zult verblijven in bungalows die worden omgeven door weelderige mangrove bossen. Je deelt deze bungalow met 4 andere Projects Abroad natuurbehoud vrijwilligers. Iedere bungalow heeft zijn eigen privé badkamer. De kamers worden regelmatig schoongemaakt en zijn voorzien van elektriciteit en heet water.

De maaltijden worden genuttigd in een gezamenlijk eetgedeelte. Op de dagen dat je heel de dag aan het duiken bent of ergens anders aan het werk bent wordt de lunch uitgedeeld op de boot of de werkplaats of wordt er gezorgd voor lunchpakketjes.

De accommodatie is gevestigd in Ao Nammao net ten zuiden van Ao Nang, op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum. Wij zorgen voor transport van en naar de werkplek. Als je in je vrije tijd naar het centrum wilt kan je gemakkelijk gebruikmaken van een tuk tuk of een lokale bus nemen.

Je kunt al vanaf 1 week deelnemen aan het Natuurbehoud & Milieu project in Thailand, mocht je niet de tijd hebben om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je werkt actief mee aan verschillende natuurbehoud activiteiten, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan maken als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Vrijwilligers die voor een of twee weken deelnemen aan dit project worden gevraagd op zaterdag of zondag aan te komen in Krabi. Als vrijwilliger die een of twee weken deelneemt zal je één duikcursus gaan volgen, waarna jouw rol voornamelijk zal bestaan uit het observeren en assisteren van vrijwilligers die langer blijven.

Het aantal duiken dat kan worden gedaan kan altijd beïnvloed worden door de weersomstandigheden, in het bijzonder tijdens het regenseizoen in juni en september.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt in je vrije tijd (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Periodieke updates Management Plan, Data en rapporten Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲