You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor professionals

Overzicht

Vrijwilligerswerk buitenland professionals ervaring

Projecten voor professionals is een speciale categorie projecten die gericht zijn op recent afgestudeerden en professionals die tijdens een vakantie of career break graag vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen. Momenteel zijn er vrijwilligersprojecten voor professionals in verschillende bestemmingen wereldwijd in Afrika, Azië, Oost-Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Je kunt aan deze projecten deelnemen vanaf twee weken tot meerdere maanden en je mag zelf de data bepalen.

Klik hier om direct naar de mogelijke projecten voor professionals te gaan

Overzicht vrijwilligerswerk projecten voor professionals

Net als de reguliere vrijwilligersprojecten, zijn de projecten voor professionals verdeeld in categorieën zodat je makkelijk een project kunt vinden dat bij jou past. Kom je er niet helemaal uit of vind je niet iets dat direct bij jouw kennis en vaardigheden aansluit, neem gerust contact met ons op. We bespreken graag jouw cv en mogelijkheden samen met onze collega’s in de bestemmingen van jouw voorkeur.

Vereisten voor deelname aan projecten voor professionals

De projecten voor professionals zoeken zelfverzekerde, vriendelijke en goed-georganiseerde mensen met een positieve instelling voor internationaal vrijwilligerswerk. Elk project heeft specifieke vereisten wat betreft kwalificaties van een vrijwilligers, maar elke relevantie (werk)ervaring telt in principe mee wanneer je je aanmeldt. Over het algemeen zoeken we de volgende vrijwilligers:

  • Professionals tijdens een career break met een diploma op een relevant vakgebied
  • Recent afgestudeerden
  • Gepensioneerden
  • Personen met minimaal twee jaar werkervaring in een relevant vakgebied maar zonder relevant diploma
  • Personen met relevante kwalificaties in de vorm van certificaten of trainingen, zoals een Uefa coaching licentie.

Reguliere vrijwilligersprojecten zonder ervaring

Ben je (nog) geen professional of wil je liever een project doen op een heel ander gebied, bekijk dan onze reguliere projecten op deze website. Een combinatie van een regulier project en project voor professionals is natuurlijk ook bespreekbaar.

Taalvaardigheden en taalcursussen voor gekwalificeerde vrijwilligers

Voor sommige projecten zijn taalvaardigheden van belang. In veel bestemmingen is Engels de belangrijkste taal, maar in sommige landen is het belangrijk dat je goed Frans of Spaans spreekt. Communicatie is namelijk een essentieel onderdeel van het opbouwen van een duurzame relatie met de mensen en het project waar je werkt. Als je twijfelt over de vereisten, stel dan gerust je vragen aan ons.

Het is ook mogelijk om via Projects Abroad een taalcursus te volgen in jouw bestemming. Afhankelijk van het land kun je kiezen voor Spaans, Frans, Engels of een lokale taal zoals Swahili, Tamil, Wolof of Amharic. Zo kun je voordat je met een project begint eerst 2 weken of 4 weken een taal leren. Je kunt ook direct beginnen met een vrijwilligersprojecten en in je vrije uren taallessen volgen. Ga naar de pagina over taalcursussen in het buitenland voor meer informatie.

Twijfel of vragen over de projecten voor professionals

Als je twijfelt of geen project vindt op onze website dat goed aansluit bij jouw vaardigheden, neem dan contact met ons op. We gaan graag in overleg met onze collega’s in een van de bestemmingen op zoek naar een project waar jij een verschil kunt maken. Mocht je niet voldoende kennis en ervaring hebben voor een PRO-project, dan ben je meer dan welkom bij een van onze reguliere vrijwilligersprojecten.

Professional projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲