You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Madagaskar

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Andasibe
  • Type projecten: Early Childhood Development Centre
  • Jouw rol binnen dit project: Assisteer bij het organiseren van educatieve activiteiten om de lees-en rekenvaardigheid van kinderen te verbeteren
  • Accommodatie: Bij een gastgezin of in een guesthouse
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Door als vrijwilliger bij Projects Abroad deel te nemen aan een sociaal project in Madagaskar zal je een waardevolle bijdrage leveren door te assisteren in het Early Childhood Development Centre van Projects Abroad in Andasibe. Dit centrum is volledig afhankelijk van vrijwilligers en verwelkomt kinderen wiens ouders geen geld hebben om hun kinderen naar een kleuterschool te sturen. Of je nu hebt gekozen voor een tussenjaar, een pauze neemt van je carrière of opzoek bent naar een betekenisvolle ervaring tijdens je vakantie, jouw hulp is zeer welkom!

Jouw rol als vrijwilliger op een sociaal project in Madagaskar

Kinderen spelen buiten spelletjes op het sociale zorg project in Madagaskar

Ons sociaal project is gevestigd in de stad Andasibe, welke ongeveer 12.000 inwoners telt. Projects Abroad heeft hier een Early Childhood Development Centre opgericht, waar kinderen van 2 tot 6 jaar terecht kunnen voor educatieve activiteiten. Deze kinderen krijgen anders geen onderwijs, want hun ouders hebben geen geld om hun kinderen naar de kleuterschool te kunnen sturen. Veel kinderen hebben daardoor een leerachterstand op het moment dat zij naar de basisschool gaan. Het doel van het centrum is om de kennis kloof te dichten door de kinderen te helpen bij hun lees- en rekenvaardigheden, Engels en Frans.

Het centrum wordt gerund door Projects Abroad en is volledig afhankelijk van de aanwezigheid van vrijwilligers. Als vrijwilliger neem je het voortouw in het organiseren van de activiteiten die de geletterdheid en gecijferdheid bevorderen. Ook kun je de kinderen op een speelse manier introduceren in gebruiken voor goede hygiene en het belang daarvan, bijvoorbeeld door je tanden te poetsen en je handen te wassen.

Het project verandert enigszins tijdens de schoolvakantie (begin juli tot en met eind september). Dan help je als vrijwilliger bij de organisatie van een zomerkamp voor basisschool kinderen in de leeftijd 6-11 jaar. het doel van het zomerkamp is om de kinderen te blijven stimuleren om zich te ontwikkelen tijdens deze lange break. Het kamp is ook toegankelijk voor kinderen onder de 6 jaar. Als zij deelnemen, dan zullen er Early Childhood Development activiteiten georganiseerd worden.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Lowie Goetgeluck op het sociale project in Madagaskar
Lowie Goetgeluck
Mijn taken kun je een beetje vergelijken als deze van een schoolmaatschappelijk werker. Ik ging aan de slag met het geven van vormingen over thema’s zoals seksualiteit, natuurbewustzijn, sociale interacties en hygiëne. Hiernaast ging ik in kader van mijn bachelorproef op huisbezoeken. Hier leerde ik pas echt de kinderen kennen. Lees meer...

Jouw bijdrage op een sociaal project in Madagaskar

Een vrijwilliger van Projects Abroad speelt spelletjes met de kinderen op een sociaal project in Madagaskar

Sociale ontwikkeling, vriendschap en steun zijn de belangrijkste dingen die jij de kinderen kunt bieden als vrijwilliger.

Projects Abroad biedt ook graag extra hulp aan vrijwilligers die deelnemen aan een sociaal project. Hieronder valt bijvoorbeeld het kopen van materialen zoals verf en knutselspulletjes of het organiseren van een dag waarop de vrijwilligers helpen bij het renoveren van een speelkamer in één van de instellingen. Alle suggesties van de vrijwilligers zijn van harte welkom, wij staan open voor al jouw ideeën die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen waarmee we werken.

Eén keer per week organiseert de Projects Abroad coördinator een workshop, waar je samen je lessen kunt voorbereiden en ideeën kunt uitwisselen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf twee weken deelnemen aan een sociaal project in Madagaskar, als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geschikt bevonden voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je misschien niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode deelnemen.

Madagascar Care Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲