You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk of stage in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Plaatsen langs de zuidkust binnen twee uur rijden van Colombo
 • Type projecten: Dagopvangcentra, buurthuizen en kinderdagverblijven
 • Leeftijd van kinderen op het project: 0 - 18 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 15 - 90
 • Jouw rol binnen dit project: Het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten en het bieden van emotionele ondersteuning
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse sociale projecten in Sri Lanka die wel of geen ervaring hebben binnen het sociale werkveld. Denk je er bijvoorbeeld over om later met kinderen te werken, maar wil je eerst ervaren of dit echt bij jou past? Binnen de sociale projecten zijn er vele mogelijkheden om een helpende hand te bieden aan de lokale bevolking. Ga dus het avontuur aan bij een van onze sociale projecten in dit mooie land!

Vrijwilligerswerk met Projects Abroad

Vrijwilligerswerk sociaal project in Sri Lanka

Onze sociale projecten in Sri Lanka zijn gevestigd in verschillende plaatsjes lang de westkust van Sri Lanka, op enkele uren reizen van de hoofdstad Colombo. Dit project biedt een bijzondere ervaring en de mogelijkheden zijn zeer breed.

De omstandigheden binnen de project waar we werken zijn vaak zeer basic. De meeste vrijwilligers gaan aan de slag in kinderdagverblijven en lokale buurthuizen, maar er zijn ook mogelijkheden om te werken in centra voor kinderen met een leerachterstand. Als jij een speciale voorkeur hebt, kan je dit aangeven bij jouw inschrijving, onze lokale collega’s houden daar vervolgens rekening mee.

Het Projects Abroad team in Sri Lanka organiseert regelmatig workshops voor de aanwezige vrijwilligers op de sociale projecten. Door middel van deze workshops verkrijg je een beter beeld van het sociale systeem in Sri Lanka en de achtergrond van het project waar jij werkzaam bent. Ook krijg je tips en suggesties voor activiteiten die jij op je project kunt organiseren.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Josefien de Ridder op het sociale project in Sri Lanka
Josefien de Ridder
Ik heb een geweldige tijd gehad in Sri Lanka. Het was voor het eerst dat ik alleen naar het buitenland ging en mijn eerste keer vrijwilligerswerk, maar het was ook de beste vakantie die ik ooit heb gehad! Sri Lanka is een fantastisch land en de mensen zijn er ook fantastisch. Lees meer...

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger in Sri Lanka eruit?

Sociaal project in Sri Lanka

De meeste kinderen binnen de zorgcentra gaan ’s ochtends naar school, soms binnen de instelling, soms op een school in de buurt. Vrijwilligers helpen daarom vaak in de ochtenden met een paar uur lesgeven in basisvaardigheden, vaak in een lokaal kinderdagverblijf of een buurthuis, waar ze bijvoorbeeld visuele leerhulpmiddelen maken of creatieve spelletjes organiseren. In de middag zal je op veel verschillende gebieden iets voor de kinderen kunnen betekenen, zoals bij het maken van hun huiswerk, het organiseren van een sport- en spelmiddag of het een-op-een voorlezen aan kinderen waarvan bekend is dat ze met lezen achterlopen.

Wanneer je als vrijwilliger aan de slag gaat bij een centrum voor kinderen met een beperking zal je naast het het betrekken van de kinderen bij de reguliere activiteiten, ook kunnen helpen tijdens de maaltijden en het doen van lichamelijke oefeningen. Het kan zijn dat je ook kan helpen bij het koken! Vrijwilligers zijn bij deze projecten erg hard nodig, maar de ervaringen kunnen soms wel heftig zijn.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Sri Lanka.

Op de meeste projecten wordt maar beperkt Engels gesproken, maar het enthousiasme van zowel de kinderen als het lokale personeel zorgen ervoor dat je er samen altijd uit komt. Ons lokale Projects Abroad team en de supervisors op je project  zijn altijd in de buurt en zorgen ervoor dat jij alles uit je project haalt. Alle projecten vergen een grote betrokkenheid en toewijding, het kan uitdagend zijn, maar zal ook veel voldoening geven. Als jij je inschrijft voor het sociale project in Sri Lanka, wordt er contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken en je op het best passende project te plaatsen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Vrijwilligerswerk in weeshuizen in Sri Lanka

Onze vrijwilligers hebben jarenlang met kinderen in weeshuizen en andere residentiële zorgcentra in Sri Lanka gewerkt. Hun waardevolle werk heeft impact gehad: zij hebben de lokale begeleiders geholpen om de levensomstandigheden in deze weeshuizen te verbeteren en kansen gecreëerd voor kinderen door hen te ondersteunen in hun onderwijs en zorg. We hebben echter besloten niet langer op weeshuizen te richten maar ons te focussen op gemeenschapsgerichte- en familiegerichte opvang, omdat we geloven dat dit een stabielere basis biedt aan de kinderen voor wie wij ons inzetten. Je kunt hier meer lezen over de overgang van vrijwilligerswerk in weeshuizen naar gemeenschapsgerichte opvang.

Dit betekent dat je als vrijwilliger in Sri Lanka niet langer in weeshuizen zal werken, maar in plaats daarvan helpt in dagopvangcentra, kinderdagverblijven, scholen en ondersteuningsgroepen voor ouderen of moeders en kinderen. Op deze manier help je Projects Abroad om nog sterkere relaties op te bouwen met de lokale gemeenschappen en – het belangrijkste – help je families om samen te blijven.

Speciale groepsreis voor alle leeftijden in de kerstvakantie

Heb jij interesse in sociaal vrijwilligerswerk in Sri Lanka en wil jij graag iets betekenen voor de lokale bevolking deze Kerst? Dan is het ook mogelijk om tijdens de Kerstvakantie deel te nemen aan onze speciale kerstgroepsreis Sociaal project in Sri Lanka. Deze groepsreis is beschikbaar voor vrijwilligers van alle leeftijden, maar kinderen onder de 16 jaar moeten vergezeld worden door tenminste één van de ouders.

Sri Lanka Care Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲