You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sport projecten in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk sport project in Zuid-Afrika

Projects Abroad biedt in veel wereldwijde bestemmingen sport projecten aan. Iedere bestemming wordt gekenmerkt door een aantal populaire sporten. Ghana kent bijvoorbeeld een groot aantal voetbalfans en in Bolivia is volleybal erg populair. Waar je ook ter wereld bent, je zult ongetwijfeld overal sportliefhebbers tegenkomen. Als vrijwilliger ben je dan ook meer dan welkom om, door sport, kinderen samen te brengen. Op deze manier leer je hen inzien hoe belangrijk samenwerken en communiceren is. Daarnaast zorgt het voor een hoop plezier en biedt het de nodige afleiding. Sportief vrijwilligerswerk vergt de nodige energie van je, maar het zal ongetwijfeld een bijzondere ervaring worden!

Klik hier om direct naar de mogelijke bestemmingen voor sport te gaan

Werkzaamheden bij sport vrijwilligersprojecten

Projects Abroad biedt per bestemming in samenwerking met diverse lokale organisaties, scholen en sportclubs verschillende sport projecten aan. Als vrijwilliger heb je de keuze uit de volgende mogelijkheden:

De werkzaamheden verschillen per sportproject. Zo kun je werkzaamheden verrichten bij speciaal opgezette sportprogramma's voor kinderen uit arme gebieden. Zij hebben in hun vrije tijd de mogelijkheid om hier aan deel te nemen. Door het beoefenen van teamsporten zorg je ervoor dat ze afgeleid worden van hun situatie en bovenal plezier kunnen maken. Sport kan er zelfs voor zorgen dat kinderen in achterstandswijken op het juiste pad blijven. Ook biedt sporten voor deze kinderen een uitlaatklap! Daarnaast kun je er ook voor kiezen om op scholen sportlessen te geven of ondersteuning te bieden aan lokale sportclubs.

Het maakt niet uit naar welke type sport project jouw voorkeur uitgaat, want alle verschillende werkzaamheden dragen bij aan de positieve invloed die sport op het leven van kinderen kan hebben! Niet alleen omdat het gezond is voor hun lichaam maar ook omdat ze al hun zorgen even kunnen vergeten.

Lees hier ons beleid: Werken met kinderen

Met of zonder ervaring sportief vrijwilligerswerk verrichten

Vrijwilliger bij een sport project

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze sport projecten. Is het jouw wens om door middel van sport kinderen in ontwikkelingslanden te helpen? Ga dan de uitdaging aan om met of zonder ervaring deel te nemen. Als je nog geen specifieke ervaring hebt in het beoefenen van één of meerdere sporten, dan is het wel belangrijk dat je enthousiast bent en over doorzettingsvermogen beschikt. Jouw hulp kan dan een enorm positieve impact hebben!

Ervaring op het gebied van sport is dus geen vereiste om deel te kunnen nemen. Mocht je wel al over bepaalde ervaring beschikken omdat je één of meerdere sporten beoefent, dan kun je deze uiteraard inzetten!

Sport stages in het buitenland

Ben jij als student(e) op zoek naar een buitenlandse stage op het gebied van sport? Klik dan op stage of afstuderen voor meer informatie!

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Voor alle sociale projecten, lesgeefprojecten en sportprojecten geldt dat je als vrijwilliger van 21 jaar of ouder verplicht bent een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Let op: in Bolivia, Cambodja, Costa Rica, Fiji, Jamaica en Roemenië geldt dit ook voor vrijwilligers vanaf 16 jaar.

Nadat je bent ingeschreven en geaccepteerd voor je project, kun je dit via de gemeente waar je woont aanvragen. Woon je in Nederland, dan moet Projects Abroad een deel van het aanvraagformulier invullen. Je krijgt dit deels ingevulde formulier thuis gestuurd. Zelf vul je de rest in en lever je het in bij de gemeente. Woon je in België dan kun je zelf de hele aanvraag doen.

Sport projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲