You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Rugby vrijwilligersproject in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk sport project rugby

Rugby is een explosieve en dynamische sport die de meest veeleisende fysieke vaardigheden en eigenschappen combineert in een spel dat misschien dat misschien wel het meest gericht is op samenspel van alle teamsporten ter wereld.

Op het hoogste niveau van rugby kunnen de spelers behoorlijk groot en imposant van postuur zijn, maar op amateur en jeugdniveau is de sport eigenlijk toegankelijk voor spelers van alle soorten en maten. De sport is daarnaast eenvoudig te spelen, het heeft enkel twee teams nodig, een bal en een speelveld. Het is dan ook niet moeilijk te begrijpen waarom rugby zo aanslaat in ontwikkelingslanden en onze vrijwilligers staan dan ook vooraan bij deze ontwikkeling, door het coachen van kinderen en jongeren die een grote passie voor deze sport ontwikkelen.

Rugby is een sport die jongeren op een unieke manier helpt bij de ontwikkeling. Naast de individuele vaardigheden die het spel vereisen, is het ook een manier om de agressie van jonge mensen te kanaliseren in een spel, waarbij samenwerken en respect voor andere een belangrijk onderdeel is. De inherente elementen van samenspel binnen rugby biedt jongen mensen structuur en een belangrijke positie binnen een kleine groep mensen, wat een positieve doorslag heeft op de sociale positie in de gemeenschap buiten het spel.

Vrijwilligerswerk in het buitenland als coach op een rugby project

Sport project rugby in Ghana

Heb jij een passie voor rugby, dan is een vrijwilligersproject op dit gebied in een ontwikkelingsland misschien wel wat voor jou. Je hoeft geen ervaren coach te zijn om deel te nemen, alles wat je nodig hebt is een goede kennis van de regels van de sport en de wil om deze over te brengen op anderen. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het rugby sport project tijdens een tussenjaar, carrièrebreak of tijdens je vakantie.

Wij bij Projects Abroad geloven dat sport een middel kan zijn om individuen en gemeenschappen te helpen bij ene positieve ontwikkeling en doen ons best om populaire sporten te introduceren om dit te bereiken. Dit kunnen we niet bereiken zonder de hulp van vrijwilligers en daarom hebben we jou nodig op het rugby project. Je zal onderdeel uitmaken van een groep die is toegewijd aan het voortbestaan van de sport en het doorgeven van hun passie aan anderen.

Je kunt je met veel verschillende aspecten van de sport bezig houden zoals balbezit, conditietraining en tactiek. Afhankelijk van jouw kennis van de spelregels, kun je helpen bij de ontwikkeling en organisatie van trainingsschema’s met groepen jongeren en werken aan specifieke rugby vaardigheden. Er is genoeg om je voor in te zetten en tegelijkertijd een hoop plezier te beleven!

Bestemmingen voor rugby projecten in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲