You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een volleybal project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Volleybal
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat aan de slag bij club Olympic om de coaches te helpen volleybal trainingen te geven. Je hebt de mogelijkheid om zelf ook mee te spelen in wedstrijden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een psychologische test (dit kan ter plaatse)

Volleybal is steeds meer in populariteit aan het groeien in Bolivia. Het Federacion Bolivana de Voleibol is zich net als andere Zuid-Amerikaanse volleybal organisaties geleidelijk aan het ontwikkelen, waardoor Brazilië niet langer leidend is in de sport binnen het continent.

Vrijwilligerswerk volleybal project in Bolivia

Volleybal is nog niet de nummer één sport in het land maar doordat het praktisch gezien bijna overal gespeeld kan worden zit er een duidelijke groei in. Het is sport die je kan spelen in het zand, op het gras, op asfalt of beton. Als je geen net hebt, dan heb je die zo gemaakt van touw en dan heb je alleen nog een bal en een enthousiast team nodig om te beginnen. Omdat niet ieder kind geïnteresseerd is in voetbal of de mogelijkheid heeft om te voetballen, is volleybal een interessant alternatief.

Vrijwilligers van Projects Abroad werken in Club Olympic, een lokale sportclub in Cochabamba, waar je kan helpen met het coachen van volleybal aan jongeren. Deze club is veertig jaar geleden begonnen als initiatief van vier vrienden om de jeugd in Cochambamba een alternatieve bezigheid te geven om fit en gezond te blijven en hun energie in kwijt te kunnen. Ondertussen is deze club uitgegroeid tot een serieuze sportclub met zes strandvolleybalvelden, zes binnenvelden, een trainingsruimte een kleine renbaan en een gymzaal.

De club zorgt voor alle gerelateerde aspecten: sport coaching, wedstrijden tussen teams binnen de school, competities met andere sportscholen en verenigingen, theorielessen en zet zich ook in voor de lokale gemeenschap.

Jouw rol als vrijwilliger op het volleybal project in Bolivia

Club Olympic heeft hulp nodig bij het geven van sport trainingen en bij de algemene werkzaamheden gedurende het hele jaar. Vrijwilligers kunnen de interesse bij studenten in sport vergroten en zelf ook trainingssessies plannen en uitvoeren.

Afhankelijk van jouw Spaanse vaardigheden en jouw kennis en ervaring op het gebied va volleybal, werk je nauw samen met een andere coach of kan je jouw eigen team trainen. De teams waar je mee gaat werken variëren van jonge kinderen tot jongvolwassenen. We raden aan om enige kennis van het Spaans te hebben, zodat je met de deelnemers kunt communiseren en het beste uit je project kunt halen

Je werkt van maandag tot vrijdag van 15u tot 19u met kinderen tussen de 5 en 16 jaar. In het weekend zijn er wedstrijden, kampioenschappen en andere activiteiten waar je als vrijwilliger aan kan deelnemen.

Het volleybal project in Bolivia kan ook uitgebreid worden naar lokale scholen. Vrijwilligers kunnen dan eerst trainen in Club Olympic en later ook in de ochtend in de lokale scholen werken.

Jouw verblijf in Bolivia

Als vrijwilliger in Bolivia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Boliviaanse cultuur.

In de avonden en in het weekend ben je vrij (tenzij je wedstrijden/toernooien begeleidt) en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Dit project is vanaf 1 week beschikbaar, mocht je geen tijd hebben om een maand of langer deel te nemen. Dit project is geselecteerd door onze lokale collega’s en ook voor korte deelname als waardevol beschouwd, voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je zal op dit project veel over de cultuur leren en nauw samenwerken met de lokale gemeenschap, maar wees je ervan bewust dat je wellicht een minder groot verschil kan maken dan vrijwilligers die voor een langere periode gaan. Wanneer je slechts 1 week deelneemt kan het zijn dat je wordt gekoppeld aan vrijwilligers die langer blijven.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲