You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland: geneeskunde student helpt met een gezondheidscontrole in Mexico.

Bijna alle projecten van Projects Abroad kunnen als basis dienen voor jouw stage in het buitenland. Dus ben jij student, wil jij graag het avontuur aangaan en ben jij op zoek naar een geschikte stage dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie omtrent het regelen van een stage in het buitenland via Projects Abroad. 

Ga direct naar de projecten voor stages in het buitenland

Welke stage in het buitenland past bij mijn opleiding of studie?

Stage buitenland ervaring opdoen

Als jij een stage in het buitenland wilt gaan doen, moet deze natuurlijk wel goed aansluiten bij jouw opleiding of studie. Projects Abroad biedt projecten aan op uiteenlopende gebieden zoals lesgeven, sociale zorg, gezondheidszorg, natuurbehoud, sport, journalistiek, etc.

Onderaan deze pagina vind je al onze project categorieën. Klik op een categorie om meer te lezen over wat deze categorie inhoudt, welke studies en opleidingen er op aansluiten en wat er van jou als stagiair verwacht wordt. Zo kun je erachter komen of het project geschikt is voor jou.

In welke landen kan ik stage lopen?

Projects Abroad is actief in meer dan 30 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, de Pacific en Oost-Europa. Kijk bij bestemmingen om een overzicht van alle mogelijke landen te zien. Sommige projecten vind je in elk van de bestemmingen, zoals sociale zorg en lesgeven. Andere projecten, bijvoorbeeld mensenrechten en journalistiek, zijn er niet in elke bestemming. Op de pagina van elke bestemming vind je onderaan een overzicht van de type projecten waar je in dit land uit kunt kiezen.

Hoe regel ik mijn stage in het buitenland met Projects Abroad? 

Stage buitenland waardevolle ervaring

Bijna al onze projecten kunnen dienen als stage, mits het voldoet aan de eisen van jouw opleiding. Het is daarom belangrijk om deze eisen eerst helder te hebben. Je kunt het beste eerst jouw keuze voor een land en project afstemmen met je stagecoördinator of stagebegeleider. Er is ook een pagina speciaal voor stagebegeleiders waar je naar kunt verwijzen.

Wanneer je toestemming vanuit je opleiding hebt, kun je je officieel gaan inschrijven via het inschrijfformulier op onze website. Op het formulier kun je ook specifieke eisen en wensen vermelden.

Kom je er niet helemaal uit, neem dan gerust contact met ons op, dan helpen wij je verder om de juiste bestemming en het juiste project voor jouw stage te vinden. Als het niet duidelijk is of de eisen met het project overeenkomen, dan kun je het stage aanvraagformulier invullen en deze per e-mail naar ons toe sturen.

Nadat we jouw aanvraag binnen hebben nemen we contact op met onze lokale collega's. Zodra we weten of je welkom bent voor een stage bij een van de projecten, krijg je bericht van ons en kun je gaan inschrijven via het inschrijfformulier op onze website.

Wat regelt Projects Abroad voor jouw stage in het buitenland?

Naast de hulp met het kiezen van een geschikt project en het bespreken van de stage eisen, biedt Projects Abroad jou hetzelfde totaalpakket als onze reguliere deelnemers.

Het totaalpakket bevat o.a. jouw stageproject, accommodatie, maaltijden, lokaal transport, verzekeringen, hulp bij de voorbereidingen en uiteraard goede begeleiding ter plaatse.

De kosten die jij betaalt hangen samen met de gekozen bestemming, het gekozen project en de duur van je stage. Een overzicht van alle kosten en wat er precies is inbegrepen, vind je op onze prijzenpagina.

Kan ik afstuderen in het buitenland?

Wanneer je wilt afstuderen in het buitenland, kan dat ook bij een van onze projecten wereldwijd. Natuurlijk is het dan belangrijk om de eisen en wensen vooraf met ons te bespreken. Vaak wordt er verwacht dat je minstens een aantal uur per week gewoon meewerkt bij een project. Als je een specifiek onderzoek wilt doen en bepaalde begeleiding nodig hebt, dan kun je dit met ons bespreken.

Kan ik een minor doen in het buitenland?

In veel gevallen kun je een minor zelf invullen. Dit kun je dan ook doen bij een van onze vrijwilligersprojecten. Uiteraard geld hierbij ook dat we graag eventuele eisen vanuit de opleiding met jou bespreken. Lees meer op de pagina over een minor in het buitenland.

Fondsenwerving voor een stage in het buitenland

Omdat wij begrijpen dat studenten niet altijd de beschikking hebben over een spaarpot om een stage in het buitenland mee te bekostigen, willen we je helpen bij het maken van een plan om geld in te zamelen. We hebben hiervoor een fondsenwervingsgids opgesteld, boordevol ideeën, voorbeelden, tips, informatie over beurzen en een voorbeeld sponsorbrief die jou kunnen helpen bij het vinden van sponsoren voor jouw stage in het buitenland.

Ga naar onze pagina over fondsenwerving om hier meer over te lezen en de fondsenwervingsgids aan te vragen.

Stage-ervaring Ervaringen van Eva, 4e jaars verloskunde student
Ervaringen van Eva, 4e jaars verloskunde student
In het begin was het niet altijd even makkelijk om het vertrouwen van het lokale team vroedvrouwen te winnen maar eens ze doorhadden dat we een goede medische achtergrondkennis hadden was het het begin van een grote vriendschap met respect voor elkaars overtuigingen. Sommige vroedvrouwen werden echte vriendinnen en zullen voor altijd een speciale betekenis hebben. We leerden tijdens deze buitenlandse stage heel zelfstandig werken. ” Lees meer...

Ook van andere projecten en landen zijn er ervaringsverhalen van studenten. Daarnaast kun je ook video's uit onze bestemmingen bekijken. Zo krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten.

Projecten voor stages in het buitenland:

 

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲