You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Global Gap Wereldreis: Vierde bestemming - Geneeskunde of Natuurbehoud project - Himalaya gebergte in Nepal

Ghana Map Vierde bestemming wereldreis is Nepal

Nepal is een klein maar toch prachtig land met bergen die bedekt zijn met sneeuw, enorme boeddhistische tempels en de oude hoofdstad Kathmandu. Hoewel Nepal bekend staat om het Himalaya gebergte en de Mount Everest, is het eigenlijk één van de meest diverse landen op de planeet. Naast bergen vind je er ook woestijnen, groene rijstvelden en een jungle vol met exotische dieren.

Vrijwilligers kunnen gedurende de 4 weken in Nepal kiezen uit twee projecten, gevestigd in Ghandruk of Chitwan. De beschikbare projecten zijn: het indrukwekkende Natuurbehoud project in het Annapurna gebergte, waarbij je verblijft in het afgelegen bergdorp Ghandruk, dat ligt op een paar uur rijden van de stad Pokhara. Hier zal je gaan samenwerken met lokale autoriteiten die zich inzetten voor de bescherming van het Annapurna Mountain Concervation Area en meehelpen bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Of je kunt kiezen voor een medische stage op het Geneeskunde project, waarbij je zult observeren en meelopen met lokale artsen en verpleegkundigen in een lokaal academisch ziekenhuis in Chitwan, in het zuiden van Nepal. Ook wordt je betrokken bij outreaches in de lokale gemeenschap om voorlichting te geven over volksgezondheid. Spreken deze mogelijkheden jou niet aan, dan zijn er ook mogelijkheden bij andere projecten, zoals Engelse lesgeven op een lokale school in Kathmandu.

Net als bij de andere bestemmingen, zullen de Global Gap vrijwilligers met het lokale personeel een weekendje op stap gaan om verschillende plekken te verkennen, zoals de voet van de Mount Everest of Chitwan National Park.

Volgende bestemming – Thailand

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲