You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Global Gap Wereldreis: Derde bestemming – Lesgeven in Peru

Ghana Map Derde stop wereldreis is Peru onderwijs

Peru is een fascinerend en mooi land met een lange kustlijn langs de Grote Oceaan, het uitgestrekte Amazone regenwoud en het adembenemende Andes gebergte. In Peru kun je veel van wat Zuid-Amerika te bieden heeft, ervaren in slechts één bestemming. Dier en natuur, prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en de mooiste bergen van de Andes zullen vol op aan je voorbij komen. Er zijn ook interessante steden vol koloniale geschiedenis, zoals Cusco, wat een waar archeologisch paradijs is.

Bij Projects Abroad zijn we vooral erg trots op ons Lesgeef project in Peru. Het Peruaanse Ministerie van Onderwijs heeft een nieuw lessenplan ontwikkeld, waar o.a. veel aandacht is voor het onderwijzen van en les krijgen in Engels. Het is belangrijk voor zowel de leraren als de kinderen om goed Engels te spreken, bijvoorbeeld om in het toerisme aan de slag te gaan. 

Vrijwilligers zullen tijdens hun verblijf in Cusco helpen met een innovatieve lerarentraining die plaatsvindt tijdens de lange schoolvakantie van januari tot maart. Er worden trainingen gegeven over het geven van Engels door onze project supervisors, met de hulp van onze vrijwilligers. Vrijwilligers bereiden interactieve lessen voor, voor kleine groepen docenten, die verdeeld zijn op basis van hun niveau Engels. Vrijwilligers ontwikkelen gedurende de opleiding werkbladen en lesplannen die door de docenten gebruikt kunnen worden in hun eigen klas. Door middel van dit belangrijke programma verhogen vrijwilligers het niveau van het Engelse onderwijs in de Sacred Valley voor de komende jaren.

Partner profiel
  • Naam: Vilma Unda
  • Functie: Hoofd van middelbare scholen
  • Organisatie: Ministerie van Onderwijs – Cuzco
Het project dat door Projects Abroad ontwikkeld is in de Cuzco regio is vooral belangrijk omdat we werken aan een uitgebreid regionaal leerplan. De lerarentraining die door Projects Abroad wordt aangeboden en de aanwezigheid van vrijwilligers die de Peruaanse leraren Engels vergezellen, hebben een positieve invloed op duizenden studenten. Omdat de Cuzco regio extreem toeristisch is, is de ontwikkeling van een permanent en divers leerplan voor het lesgeven in een tweede (en in vele gevallen derde) taal een belangrijke prioriteit. We willen alle Projects Abroad vrijwilligers en personeelsleden bedanken voor de hulp die we hebben gekregen

Afhankelijk van de planning van de lerarentraining, krijgt de Global Gap groep ook de mogelijkheid om een week deel te nemen aan het Inca & Wari archeologie project in de Lucre vallei, Cusco. Hier zullen de vrijwilligers praktische ervaring op kunnen doen binnen verschillende archeologische activiteiten.

Aan het eind van het werk zullen de deelnemers een bezoek brengen aan de prachtige verloren stad Machu Picchu. Na enkele dagen wandelen en het verkennen van ruïnes, zullen de overgebleven dagen worden besteed aan ontspanning in de stad Cusco.

Volgende bestemming – Nepal

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲