You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Global Gap Wereldreis: Vijfde bestemming – Natuurbehoud project - Oceaan & Duiken in Thailand

Thailand Map Laatste bestemming wereldreis is natuurbehoud Thailand

Thailand is een geweldige bestemming als je kennis wilt maken met Zuidoost Azië. Het is een prachtig land met schitterende stranden, exotische gerechten en gouden tempels. Als je internationaal vrijwilligerswerk gaat doen in Thailand, zal je echter meer zien dan het land dat toeristen zien, namelijk ook de ongelofelijk vriendelijke mensen en hun unieke cultuur.

Thailand is, in tegenstelling tot de meeste landen in Azië, nooit een kolonie geweest. Daardoor is de Thaise cultuur en het sterke geloof in het Boeddhisme nog duidelijk aanwezig in het hele land, zelfs in de drukte van de stad en met de invloed van het toerisme. Modern Thailand contrasteert de invloed van het Westen tegen zijn vele oude geloofsovertuigingen en is een uitstekende plek om het Global Gap programma goed af te sluiten.

Projects Abroad Thailand is gevestigd in Ao Nang en Krabi, een uur vliegen naar het zuiden vanaf Bangkok aan de kust van de Andamanse Zee.

Deelnemers sluiten het Global Gap Wereldreis programma af met het vierweekse project Natuurbehoud & Milieu - Oceaan & Duiken. Vrijwilligers die nog niet gecertificeerd zijn, kunnen hun tijd eerst besteden aan het behalen van je duikbrevet, zodat ze volledig kunnen deelnemen aan de onderwater werkzaamheden van het natuurbehoud project. Naast het analyseren van de schade aan het rif en de vispopulaties, helpen vrijwilligers bij het verwijderen van afval tijdens het duiken. Op het land zullen vrijwilligers helpen bij het schoonmaken van de stranden, nemen ze deel aan herbebossing projecten en doen ze outreach werk met lokale scholen.

Vrijwilligers die al gecertificeerd zijn kunnen meteen beginnen aan de werkzaamheden of ervoor kiezen een specialisatie certificaat te behalen. Voor vrijwilligers die het leuker zouden vinden om ander soort werk te doen, zijn er ook mogelijkheden voor lesgeven of sociale projecten.

Na het project in Thailand zit de wereldreis er op en keren alle deelnemers weer terug naar huis, maar wel met een heleboel mooie herinneringen en ervaringen rijker!

Enthousiast geworden? Wat moet je nu doen?

Ben je na het lezen van alle informatie helemaal enthousiast geworden en heb je besloten dat dit is hoe jij jouw tussenjaar wilt invullen? Klik dan op aanmelden om je in te schrijven!

Willen jij en/of je ouders eerst nog meer weten over de ondersteuning die Projects Abroad biedt tijdens jouw tijd in het buitenland, lees dan verder op de algemene pagina over Veiligheid & Begeleiding.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het programma en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan door te klikken op contact of terugbelverzoek.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲