You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor bedrijven

Versterk de teamspirit

Tegenwoordig merken we dat niet alleen individuen hun steentje willen bijdrage middels vrijwilligerswerk in het buitenland, maar dat ook bedrijven steeds meer bezig zijn met maatschappelijk betrokken ondernemen. Projects Abroad is al sinds 1992 actief in het organiseren van vrijwilligerswerk in het buitenland. Wat begon als een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een grote internationale sociale onderneming.

Projects Abroad heeft een breed aanbod aan projecten die geschikt zijn voor corporate groepen of om te dienen als incentive. Daarbij vinden we het belangrijk ervoor te zorgen dat we een goede basis leggen voor de reis, waarbij aandacht wordt besteed aan duurzaamheid, veiligheid, culturele uitwisseling en plezier. De wijze waarop Projects Abroad is opgezet garandeert lokale ondersteuning en maximale impact.

Waarom vrijwilligerswerk in het buitenland een goed idee is voor bedrijven

Het laten deelnemen van medewerkers aan een vrijwilligersreis naar het buitenland is financieel gezien een investering, maar het effect ervan is niet in geld uit te drukken. Je kunt dan ook spreken van een social return of investment. Corporate Volunteering biedt de volgende positieve effecten:

  • Voor bedrijven zal het resulteren in gemotiveerde medewerkers en een goede reputatie.
  • Werknemers krijgen de kans nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen, te groeien op het gebied van interculturele samenwerking, creatief te zijn met de middelen die je hebt en te leren op een andere manier te communiceren.
  • Werknemers die aan een groepsreis deelnemen zullen elkaar beter en op een nieuwe manier leren kennen, waardoor het onderlinge begrip en de samenwerking zowel tijdens als na de reis zal verbeteren. Het werk dat zij verzetten is daardoor niet alleen waardevol voor het project, maar ook goed voor de teambuilding.
  • Lokale gemeenschappen zullen baat hebben bij de nieuwe vaardigheden die zij leren door kennisdeling en interculturele samenwerking en van het directe resultaat van het werk van de vrijwilligers, afhankelijk van het soort project.

Mogelijkheden voor Corporate Volunteering

De opzet van Corporate Volunteering kan samen met het bedrijf worden bepaald. Bij groepen van 5 medewerkers of meer, kan een groepsreis op maat worden opgesteld. Er wordt dan samen gekeken naar de doelstellingen van de groepsreis en aan de hand daarvan wordt een programma opgesteld. Van begin tot eind zal alles in de bestemming goed worden geregeld. Binnen het programma wordt ook gedacht aan de weekendactiviteiten, zodat de groep ook wat van de lokale cultuur en omgeving mee krijgt. Een groepsreis kan indien gewenst vaker plaatsvinden, dezelfde of een nieuwe groep zou zich een jaar later opnieuw in dezelfde gemeenschap kunnen inzetten.

Mogelijkheden voor incentives

Er kan ook gekozen worden voor een incentivereis, waarbij de deelname van medewerkers in kleine groepjes of op individuele basis een beloning is voor de inzet die zij hebben getoond aan het bedrijf. Samen met de initiatiefnemers van het bedrijf kan worden besloten aan welk project of binnen welke gemeenschap er door de medewerkers kan worden deelgenomen. Zo kunnen er bijvoorbeeld op verschillende momenten in het jaar medewerkers aan dezelfde projecten deelnemen, waardoor er een lange termijn samenwerking ontstaat met een duidelijke impact.

Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking die heeft plaats gevonden met SKL Kinderopvang uit Leeuwarden. Zij hebben gedurende een vaste periode Projects Abroad als partner aangewezen en onze projecten aangeboden als ontwikkelingsplatform voor hun medewerkers:

SKL Kinderopvang heeft niet alleen oog voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen in Leeuwarden, maar wil ook graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de situatie van kinderen ver buiten Leeuwarden, ver buiten Nederland. Daarom heeft SKL er bewust voor gekozen voortaan geen kerstpakket meer uit te reiken aan de medewerkers. Het geld dat de organisatie hiermee bespaart, wordt gebruikt voor het project 'De wereld is groter'. Via Projects Abroad kunnen per jaar vier medewerkers zelf een project kiezen, waarvoor zij zich in willen zetten. SKL Kinderopvang betaalt de reiskosten en de projectkosten van Projects Abroad. Op deze manier geeft SKL Kinderopvang haar medewerkers de kans om over hun eigen grenzen heen te kijken, om nieuwe ervaringen en kennis op te doen.

Met vriendelijke groet,
Aliza Visser,
Medewerker communicatie bij SKL

Neem contact op voor advies op maat

Bedrijven die meer informatie willen ontvangen over de mogelijkheden voor Corporate Volunteering zijn van harte welkom om contact op te nemen. Graag kijken we samen naar de wensen en doelstellingen van het bedrijf om zo tot een op maat gemaakte invulling te komen.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲