You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in de zomer voor middelbare scholieren

Ieder jaar kiezen duizenden middelbare scholieren er voor om vrijwilligerswerk in de zomervakantie te gaan doen. Projects Abroad is een van de grootste organisaties die veilige, leerzame en waardevolle vrijwilligersprojecten aanbiedt aan jonge vrijwilligers. Vrijwilligerswerk in de zomervakantie is voor jongeren een geweldige manier om de wereld te ontdekken en deze op een compleet nieuwe manier te ervaren. Door de goede begeleiding en ondersteuning vóór je vertrek en ter plaatse kan iedereen op optimale wijze een bijdrage leveren.

Welke vrijwilligersreizen zijn er voor scholieren beschikbaar in de zomervakantie?

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor scholieren in de zomer

Projects Abroad biedt verschillende mogelijkheden aan op het gebied van vrijwilligerswerk voor jongeren:

  • Jongerenreizen: Dit zijn groepsreizen die speciaal zijn opgezet voor middelbare scholieren die tussen de 15 & 18 jaar oud zijn. Deze reizen vinden plaats op vaste data gedurende de zomervakantie en duren 2 of 4 weken. Tijdens deze jongerenreizen zal er extra begeleiding en toezicht zijn en wordt het vrijwilligerswerk samen met de groep ondernomen. Jongerenreizen zijn perfect voor jonge vrijwilligers en voor vrijwilligers die voor het eerst reizen, die hun vakantie graag op betekenisvolle wijze willen invullen.
  • Reguliere vrijwilligersprojecten: Onze reguliere vrijwilligersprojecten zijn geschikt voor alle vrijwilligers van 16 jaar en ouder. Deze projecten lopen het hele jaar door, ook gedurende de zomer. De minimale duur is meestal 2, 3 of 4 weken, afhankelijk van het project en de bestemming. Je kunt verder zelf bepalen hoelang je aan een project zou willen deelnemen.

Waarom zou ik vrijwilligerswerk gaan doen in de zomer?

Hoewel we het hele jaar door vrijwilligers verwelkomen is de zomer de perfecte tijd voor middelbare scholieren om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen, onder andere om de volgende redenen:

Tijd: In de meeste gevallen is de zomervakantie de enige periode dat middelbare scholieren lang de tijd hebben om naar het buitenland te gaan. Projects Abroad zorgt er voor dat deze tijd nuttig besteed wordt.

Groot aanbod: Tijdens de zomer hebben wij meer projecten lopen dan tijdens de rest van het jaar. Onze jongerenreizen worden op meer dan 20 bestemmingen aangeboden en ieder project heeft meerdere startdata. Je zal dus hoe dan ook een geschikt vrijwilligersprogramma vinden voor in de zomer dat bij jou past.

Internationale vrijwilligers: De zomervakantie is de populairste reistijd voor vrijwilligers. Gegarandeerd dat je andere vrijwilligers van dezelfde leeftijd gaat ontmoeten.

Lokale begeleiding: Doordat er in de zomer meer vrijwilligers zijn is er extra getraind personeel op de plaats van bestemming aanwezig om de vrijwilligers te begeleiden.

Wat zijn de voordelen van het doen van vrijwilligerswerk in de zomervakantie?

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor scholieren in de zomer

Vrijwilligerswerk is de ideale manier meer van de wereld te zien en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen. Een aantal belangrijke voordelen om als middelbare scholier in de zomer deel te nemen aan een vrijwilligersproject zijn:

  • Het opdoen van een unieke vakantie ervaring
  • Het sluiten van nieuwe, internationale vriendschappen
  • Het verkrijgen van waardevolle levenservaring
  • Het is goed voor je CV
  • Je vergroot je talenkennis

Neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van oud-vrijwilligers die deel hebben genomen om te zien wat vrijwilligerswerk in de zomer jou zou kunnen bieden.

Als je een student bent, kijk dan op de pagina vrijwilligerswerk in de zomer voor studenten om te zien wat jouw mogelijkheden zijn.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲