You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in de zomer voor studenten

De studententijd is een tijd waarin je dingen wilt ontdekken en jezelf wilt uitdagen, zowel binnen als buiten de collegezaal. Projects Abroad biedt vrijwilligerswerk tijdens de zomer aan voor studenten van alle leeftijden. Er is voor bijna elke studie wel een geschikt project met voldoende raakvlak te vinden. Door de goede begeleiding en ondersteuning vóór vertrek en ter plaatse kan iedereen op optimale wijze een bijdrage leveren.

Welke projecten kan een student doen tijdens de zomervakantie?

Vrijwilligerswerk in de zomer voor studenten

Er zijn heel veel vrijwilligersprojecten die studenten kunnen doen in de zomervakantie. Onze reguliere vrijwilligersprojecten, die over het algemeen het beste bij studenten passen, lopen het hele jaar door, ook tijdens de zomervakantie. Vrijwilligers en stagiairs kunnen hun eigen startdatum en de lengte van hun project kiezen. Bijna alle projecten die te zien zijn op onze website zijn geschikt om in de zomervakantie te doen. Kijk bij onze vrijwilligersprojecten of stagepagina's om alle beschikbare opties te zien.

Wat zijn de voordelen van het doen van vrijwilligerswerk in de zomer?

Vrijwilligerswerk voor studenten geneeskunde in de zomer

Over het algemeen is de zomer een periode waarin veel studenten er voor kiezen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wij denken dat de volgende voordelen hier aan bijdragen:

Internationale vrijwilligers: Er zijn veel studenten die in de zomervakantie vrijwilligerswerk doen, je zult daardoor in contact komen met veel internationale vrijwilligers van verschillende leeftijden. Er zijn meestal tussen de 20 en 200 vrijwilligers op iedere bestemming gedurende de zomermaanden.

Tijdsduur: In de zomervakantie hebben de meeste studenten de mogelijkheid om langer deel te nemen aan een project dan tijdens het collegejaar. Door langer deel te nemen aan een project kun je meer betekenen en jezelf verder ontwikkelen.

Een doel om naar toe te werken: Of je er nu voor kiest om geld in te zamelen door middel van fondsenwerving of om te gaan werken om je vrijwilligersreis te betalen, je zal hoe dan ook een belangrijk doel hebben om naar toe te werken.

Is een vrijwilligersproject in de zomer nuttig voor mij?

Door in de zomer als vrijwilliger deel te nemen aan een vrijwilligersproject zal je internationale ervaring opdoen. Een aantal belangrijke voordelen om als student in de zomer deel te nemen aan een vrijwilligersproject zijn:

  • Op opdoen van waardevolle levenservaring
  • Het boosten van je CV
  • Nieuwe internationale vrienden maken
  • Deelnemen aan een andere, niet-toeristische vorm van reizen
  • Bijdragen aan culture uitwisseling
  • Het verbeteren van je talenkennis

Doe iets tijdens je zomervakantie dat je nooit meer zult vergeten!

Bij onze ervaringsverhalen kun je ervaringsverhalen lezen van studenten die als vrijwilliger hebben deelgenomen aan een vrijwilligersproject in de zomervakantie.

Ben je een middelbare scholier, neem dan een kijkje op onze pagina over vrijwilligerswerk in de zomer voor scholieren.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲