Vrijwilligerswerk in het buitenland voor 30, 40, 50 en 60 plussers | Vrijwilligersprojecten voor ouderen | Ervaring delen en ervaring opdoen

Vrijwilligers in de leeftijd van 30 jaar en ouder

Eén dezelfde drijfveer: ‘een helpende hand bieden’ brengt zowel de jonge als de oude generatie samen. Onze reguliere projecten zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. Vaak liggen de wensen en eisen voor vrijwilligerswerk in het buitenland van vrijwilligers in de leeftijd van 30 jaar en ouder net even anders dan die van onze jongere deelnemers. Projects Abroad heeft een drietal belangrijke aspecten voor deelnemers in de leeftijd van 30 jaar en ouder in kaart gebracht:

1. De samenwerking met medevrijwilligers

Vrijwilligerswerk voor volwassenen en ouderen

Al onze ruim 140 vrijwilligersprojecten zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. Dit betekent dat je veel jonge vrijwilligers tegen kunt komen. In de praktijk merken we dat leeftijdsverschillen niet zoveel meer uitmaken, zeker als je samen aan hetzelfde project werkt. Stel dat je als professional met jouw kennis en ervaring op een bepaald vakgebied aan een project deelneemt, dan draag je jouw kennis niet alleen over aan de lokale bevolking maar vaak ook aan de jongere en minder ervaren vrijwilligers.

Uiteraard heb je ook de keuze om zonder ervaring aan onze reguliere projecten deel te nemen. Normaliter zijn ervaringen en diploma’s hier namelijk geen vereiste voor.

We krijgen vaak de vraag: 'ben ik niet te oud om deel te nemen aan een vrijwilligersproject?' Het antwoord is nee. Wij proberen iedereen op de juiste plek in te zetten. Als jij op latere leeftijd graag een project wilt doen met ons in het buitenland en je hebt bepaalde wensen die passen bij je leeftijd (privacy, inhoud project, etc.) dan doen wij uiteraard ons best om hier rekening mee te houden.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken of wil je graag meer inzicht krijgen in jouw mogelijkheden? In overleg bespreken we graag waar jouw inzet het beste tot zijn recht komt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

2. Het type werkzaamheden

Vrijwilligerswerk zonder of met ervaring

Projects Abroad biedt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen; mensen met en zonder ervaring zijn welkom. Je kunt dus kiezen om eens je handen vies te maken door deel te nemen aan een bouwproject omdat je al hele dagen achter een computer zit of dat je juist jouw opgedane ervaring inzet op een vergelijkbaar project als je eigen werk, maar dan aan de andere kant van de wereld. Neem eens een kijkje bij onze verschillende soorten vrijwilligersprojecten, zodat je precies weet naar welke projectcategorie jouw interesses uitgaan. Wij maken dus geen onderscheid in leeftijd. Of je nu jong of oud bent, Projects Abroad zet iedere vrijwilliger op zijn of haar eigen niveau in.

Wil jij jouw diploma, werkervaring en enthousiasme inzetten in een vrijwilligersproject, dan heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan onze projecten voor professionals (Projects Abroad PRO). Dit zijn vrijwilligersprojecten die opgezet zijn om optimaal te kunnen profiteren van jouw kennis en kunde. Hiervoor zijn een aantal wensen en eisen vanuit onze kant. Heb je interesse? Bekijk dan de pagina voor professionals.

3. Accommodatie

Vrijwilligerswerk en reizen voor ouderen

Al onze vrijwilligers verblijven in 90% procent van de gevallen tijdens hun verblijf bij een gastgezin. Bij de overige 10% kan gedacht worden aan een verblijf op het project zelf of in appartementen. Voor een accommodatie bij gastgezin geldt dat je alleen geplaatst kan worden, maar ook samen met één of meerdere vrijwilligers. Het ligt vaak aan de drukte en de mogelijkheden binnen de gastgezinnen wat voor opties er zijn. Mocht je voorkeuren hebben, geef ze dan aan op het inschrijfformulier. Bij de oudere generatie vrijwilligers houden wij vaak al rekening met de behoefte aan privacy.

Welke optie voor vrijwilligerswerk past bij mij?

Vrijwilligers in de leeftijd van 30 jaar en ouder kiezen in verschillende situaties voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Dit zijn veel voorkomende opties:

Keuze maken

Vind je het moeilijk om een keuze te maken of wil je graag meer inzicht krijgen in jouw mogelijkheden? In overleg bespreken we graag waar jouw inzet het beste tot zijn recht komt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Volg ons via: