You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een sport project in Ethiopië

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Addis Abeba
  • Type projecten: Gymles
  • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project heb je de mogelijkheid om je eigen sportkennis over te brengen op jonge kinderen. Bij school sport kun je denken aan het geven van gymlessen in de sporten voetbal, basketbal, volleybal of een andere sport die jij goed beoefend. 
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Ethiopië is bekend door de vele topatleten. Vrijwilligerswerk bij een sport project in dit land is dan ook zeker een waardevolle uitdaging. Door je als vrijwilliger in te zetten voor schoolsport help je kinderen zich verder te ontwikkelen en leer je ze nieuwe vaardigheden aan. Je begint altijd naast een lokale sportdocent om zo eerst te wennen aan een nieuwe cultuur en nieuwe manier van lesgeven. Daarna krijg je steeds meer ruimte om zelf aan de slag te gaan. Dit project is ideaal voor tijdens een tussenjaar, als deel van je studies, als stage of tijdens een sabbatical.

Hoe ziet een dag op een sportproject in Ethiopië eruit?

Vrijwilligerswerk sport project in Ethiopië

Dit project focust zich voornamelijk op school sport waarbij je sportlessen geeft op een lokale middelbare school. De leerlingen die je lesgeeft zijn tussen de 11 en 16 jaar. De sporten die vaak worden gedaan tijdens de sportlessen zijn aerobics, atletiek, basketbal, voetbal en volleybal. Hoe meer initiatief jij toont, hoe meer lessen je zelf zal kunnen voorbereiden en uitvoeren. Ook nieuwe sporten of spellen zijn welkom, vertel daarom altijd aan ons jouw sportieve kwaliteiten en ervaring. Elke klas heeft twee sportlessen per week, dus je zult elke dag met verschillende leeftijdsgroepen te maken hebben. Voor advies en begeleiding kun je altijd terecht bij een lokale supervisor. Afhankelijk van de wensen van de school, krijg je mogelijk ook de kans om een van de schoolteams te coachen.

Sport project in Ehtiopië

Naast dat je zelf veel zal leren, help je kinderen zich te ontwikkelen en geef je ze meer zelfvertrouwen. Het is belangrijk om enthousiast te zijn en ieder kind te stimuleren om meer uit zichzelf te halen. Zo maak je snel nieuwe vrienden en geef je de kinderen meer vertrouwen in een positieve toekomst.

Dit project is helaas niet beschikbaar tijdens de lokale schoolvakanties van juli tot september.

Combineer gymles met atletiek

Vrijwilligers krijgen ook de mogelijkheid om tenminste drie ochtenden per week te trainen op een atletiek club samen met ongeveer twintig lokale Ethiopiërs. Je zal op verschillende locaties trainen met één van de 20 atleten van het centrum. Als er een officiele hardloopwedstrijd wordt georganiseerd, kun je zelf ook mee lopen. Stel je eens voor hard te lopen in de prachtige omgeving van Ethiopië! Dit project is enkel beschikbaar op verzoek dus geef bij je aanmelding zeker aan bij welk onderdeel van het sport project je wilt doen.

Voor het sporten is ervaring niet nodig. Jouw wilskracht, motivatie en enthousiasme als vrijwilliger zijn het belangrijkste! Uiteraard ben je met ervaring en/of diploma’s ook van harte welkom.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Ben je gekwalificeerd of heb je veel ervaring op dit gebied? Neem dan zeker een kijkje bij ons sport project voor professionals in Ethiopië waar je je vaardigheden als sportdocent kan inzetten.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲