You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een logopedie project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Accra
 • Type projecten: Logopedie project
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken op dit project in de New Horizon Special School om kinderen met taal en spraakproblemen te helpen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minstens 2 jaar logopedie of een andere gelijkaardige studie hebben afgerond en in staat zijn om zelf initiatief te nemen

Vrijwilligers die graag ervaring willen opdoen op gebied van logopedie en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage willen leveren, zijn op dit project aan het juiste adres. Hier maak je deel uit van een toegewijd team om samen het spraakvermogen van kinderen te verbeteren.

Wat is jouw rol als vrijwilliger op het logopedie project in Ghana?

Veel kinderen in Ghana hebben te maken met spraak en taalproblemen en door een gebrek aan onderwijs, blijven gezinnen hulpeloos achter en zijn niet in staat om hun kinderen hierbij te helpen. Als gevolg van de beperkte ondersteuning van kinderen met taal en spraakproblemen, zijn we op zoek naar vrijwilligers met ervaring en achtergrond op gebied van logopedie.

Vrijwilligerswerk logopedie project Ghana

Logopedie vrijwilligers kunnen aan de slag in de New Horizon Special School, gelegen in Accra. Om deel te kunnen nemen aan dit project dienen vrijwilligers minstens 2 jaar logopedie of een gelijkaardige studie hebben afgerond. Je moet ook in staat zijn om zelf initiatief te nemen en geïnteresseerd zijn om nieuwe technieken en methodes te leren over hoe je met kinderen omgaat die te maken hebben met verschillende beperkingen.

Momenteel is er geen lokale logopedist te plaatse, maar als vrijwilliger maak je deel uit van een toegewijd team dat er alles aan doen om de juiste zorg te verlenen aan de kinderen.

De dagelijkse activiteiten waarbij jij betrokken zal worden bestaan uit:

 • De kinderen helpen bij het verbeteren en ontwikkelen van hun spraakvermogen
 • Onderzoeken waar de kinderen behoefte aan hebben
 • Ontwikkelen van meer efficiënte en effectieve systemen in de werkomgeving
 • Trainen van personeel en vrijwilligers waar mogelijk
 • Ontwikkelen en bijdragen aan project evaluatie rapporten om de continuïteit tussen de vrijwilligers te stimuleren

De New Horizon Special School heeft slechts beperkte middelen en het personeel beschikt niet over voldoende technische kennis en scholing. Als vrijwilliger zal je geconfronteerd worden met verschillende uitdagingen die je waarschijnlijk niet gewoon bent. Daarom is het belangrijk dat je je flexibel opstelt tegenover het lokale personeel. Tegen het einde van je tijd op het logopedie project zal je ongetwijfeld een waardevolle werkervaring rijker zijn en je CV verder kunnen uitbreiden.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Waar verblijf je in Ghana?

Tijdens je vrijwilligerswerk in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou welkom heten in hun huis en je alles zullen leren over de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Er is voldoende gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en samen leuke dingen te ondernemen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲