You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een rugby project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Cape Coast
 • Type projecten: Rugby
 • Jouw rol binnen dit project: Ruby is nog een vrij nieuwe sport in Ghana, maar daardoor niet minder populair. Je gaat helpen bij het coachen van het Junior National Team, organiseren van wedstrijden en je gaat de sport meer promoten door uit te leggen wat deze sport inhoud.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Rugby is in Ghana nog echt een sport in opkomst. Veel Ghanezen ontdekken de leuke kanten van deze sport die snelheid, bewustzijn en kracht combineert. Kwaliteiten die de Ghanezen allemaal lijken te bezitten.

In het gebied rondom Cape Coast zijn al verschillende scholen waar rugbylessen worden gegeven. Als vrijwilliger krijg jij de kans om kinderen de basis van deze sport te leren en hen op deze manier meer zelfvertrouwen te geven.

Jouw rol als vrijwilliger op het rugby project in Ghana

Vrijwilligerswerk rugby project in Ghana

Vrijwilligers op het rugby project gaan aan de slag in scholen in en rondom Cape Coast. We werken samen met George Avoola Ladipo, de coach van het nationale rugby jeugdteam om zo te helpen bij de ontwikkeling van deze sport in regio. George is een gekwalificeerde coacht en brengt graag zijn kennis en ervaring over aan vrijwilligers die net zo enthousiast zijn over deze sport als hij.

Vrijwilligers zullen helpen bij het coachen van kinderen van de basisschool tot de middelbare school, met een leeftijd tussen de 12 en 18 jaar. Als vrijwilliger word je betrokken bij activiteiten zoals:

 • Helpen bij de planning van de centrale en westelijke rugbyliga

 • Plannen en training geven ter voorbereiding van de Cape Coast festival beach rugby wedstrijd

 • Training geven aan kinderen en volwassenen in verschillende rugbyclubs

 • Beach training

Dit project is de perfecte gelegenheid voor iedereen met een passie voor rugby om betrokken te worden in de ontwikkeling van deze sport in een land waar het zich nog in zijn beginfase bevindt. Je kan hier je passie en enthousiasme voor rugby doorgeven aan de nieuwe generatie en in een paar jaar tijd blijkt het misschien dat jij de leden van het eerste nationale Ghanese rugbyteam hebt gecoacht!

Project schema

Ons rugby project is het meest effectief tijdens de school periode, vooral tijdens het begin van het schooljaar. De beste maanden om aan dit project deel te nemen zijn februari/maart, mei/juni en september tot november. Als je niet beschikbaar bent tijdens deze maanden, raden we je aan om het project te combineren met een sociaal of lesgeef project aangezien de trainingen enkel in de namiddag plaatsvinden.

Bij aankomst zal je exacte werkschema worden opgesteld in samenspraak met je project begeleider. De trainingen vinden plaats in de ochtend van 5 tot 8 en na de middag van 12 tot 15, van 15:30 tot 16:30 en van 16:30 tot 17:30.

Jouw verblijf in Ghana

Rugby project in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Ghanese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 1 week deelnemen aan het rugby project in Ghana, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲