You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Twintigersreis Public Health in Ghana

Overzicht
Binnenkort nieuwe data verwacht!
  • Waar: Dodowa, aan de rand van Accra
  • Type project: Public Health
  • Jouw rol: Help de lokale inwoners door deel te nemen aan medical outreaches waar je hun gezondheid test en assisteert bij kleine behandelingen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18-25 jaar

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidzorg van Ghana

Leer meer over de gezondheidszorg in Ghana tijdens het Public Health project.

Heb je interesse in de gezondheidszorg en wil je later graag gaan werken in het medische werkveld? Dan is deze tweeweekse twintigersreis naar Ghana een unieke mogelijkheid om ervaring op te doen in het buitenland. Het Public Health project is gevestigd aan de rand van Accra en richt zich op het helpen van de lokale gemeenschap. Je doet dit door hen van primaire medische hulp te voorzien, een gezonde levensstijl te promoten en voorlichting te geven over lichamelijk welzijn.

In de eerste week word je als vrijwilliger getraind in verschillende screenings- en testprocedures voordat je deel gaat nemen aan medical outreaches in de gemeenschap. Deze outreaches worden gehouden op scholen, in dorpen en in gemeenschapscentra. Hier help je bij het doen van algemene gezondheidstesten, je verzorgt kleine wonden en voert huidbehandelingen uit, je test op malaria en helpt bij de behandeling ervan. Daarnaast is het ook jouw taak om voedingsadvies te geven aan ouders van jonge kinderen en de gemeenschap te leren over hygiëne en eerste hulp.

Werk samen met een internationale groep vrijwilligers

Een verschil maken doe je tijdens deze reis niet alleen. Eén van de leukste aspecten van deze reis is dat je gedurende twee weken samenwerkt en samenwoont met andere internationale twintigers. Zij zijn net zo enthousiast om vrijwilligerswerk te doen op het Public Health project in Ghana als jij. Het is dan ook onvermijdelijk dat je samen bijzondere ervaringen opdoet, herinneringen creëert en vriendschappen sluit die je niet snel zult vergeten.

Accommodatie & weekendactiviteiten

Leer meer over de cultuur en bevolking van Ghana tijdens de twintigersreis Public Health.

Om je echt te kunnen onderdompelen in het leven in Ghana, verblijf je tijdens je project in een gastgezin. Proef hier van de lokale keuken, leer Ghanese tradities kennen en waardeer de lokale cultuur, samen met andere vrijwilligers uit de hele wereld.

Tijdens de reis heeft elke dag een duidelijk tijdsschema en in de avonden en het weekend zijn extra activiteiten gepland door onze lokale medewerkers, zodat je alles uit je reis kunt halen. Tijdens jouw verblijf kun je dan ook meedoen aan verschillende sociale activiteiten, waaronder een uitstapje naar het Cape Coast Kasteel en het Kakum Rainforest Reserve, waar je kan wandelen door de jungle en lopen over een boomtoppenbrug.

Begeleiding

Al onze twintigersreizen worden begeleid door onze lokale collega’s, die het land en het project goed kennen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen ze je op van het vliegveld en ze zijn er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Jonger dan 18 jaar of liever geen twintigersreis?

Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je jonger dan 18 jaar? Ontdek dan onze jongerenreizen: groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Wil je liever niet in een groep reizen of komen de data je niet goed uit? Lees dan meer over het reguliere public health project in Ghana.

Enthousiast? Meld je aan!

Wil je graag deelnemen aan deze twintigersreis? Schrijf je in via het online inschrijfformulier. Na je aanmelding nemen we contact met je op en zorgen we dat jouw aanmelding naar de bestemming wordt doorgestuurd. Onze lokale collega’s nemen dan contact met je op, waarna de voorpret kan starten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲