You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Twintigersreis Sociaal & Samenlevingsproject in Ghana

Overzicht
Beschikbare
data
  • Zondag 7 juni 2020 t/m zaterdag 20 juni 2020

  • Waar: Cape Coast
  • Type project: Sociaal & Samenleving
  • Jouw rol: Help de vroege ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen door o.a. educatieve spelletjes te spelen en helpt de lokale gemeenschap bij opknapwerkzaamheden
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18-25 jaar

Vrijwilligerswerk binnen de sociale zorg in Ghana

Tijdens de twintigersreis naar Ghana maak je vrienden met mensen uit de hele wereld.

Het Sociaal & Samenlevingsproject biedt je de mogelijkheid om Ghana op een unieke manier te leren kennen. Hoewel het land nog steeds in ontwikkeling is, is het er veilig en zijn de inwoners bijzonder vriendelijk. Tijdens het project werk je met kinderen van verschillende achtergronden en help je hen door te zorgen voor een stimulerende en betrokken omgeving.

Tijdens de twintigersreis werk je in de ochtenden in de zorgcentra of dagopvangcentra. Hier help je de kinderen bij het oefenen van verschillende vaardigheden, speel je educatieve spelletjes, organiseer je groepsactiviteiten en help je hen bij het verbeteren van zaken rondom hygiëne, zoals handen wassen en tandenpoetsen. Alle activiteiten zijn erop gericht om naar onze lange termijn doelen voor de ontwikkeling van jonge kinderen toe te werken, zoals omschreven in onze Care Management Plannen die per project zijn opgesteld. Je helpt eveneens de lokale medewerkers bij hun dagelijkse taken en het onderhoud van de faciliteiten.

In de middagen help je mee met werkzaamheden zoals renoveren, tuinieren en andere activiteiten waarmee de lokale gemeenschap wordt geholpen. Je krijgt ook de kans om deel te nemen aan een leesclub bij een lokaal voetbalteam. Hier help je de jonge voetballers bij hun leeslessen.

Werk samen met een internationale groep vrijwilligers

Een verschil maken doe je tijdens deze reis niet alleen. Eén van de leukste aspecten van deze reis is dat je gedurende twee weken samenwerkt en samenwoont met andere internationale twintigers. Zij zijn net zo enthousiast om vrijwilligerswerk te doen op het Sociaal & Samenlevingsproject in Ghana als jij. Het is dan ook onvermijdelijk dat je samen bijzondere ervaringen opdoet, herinneringen creëert en vriendschappen sluit die je niet snel zult vergeten.

Accommodatie & weekendactiviteiten

Tijdens de twintigersreis naar Ghana geef je onder andere leesles aan lokale voetballers

Je verblijft tijdens je project bij een gastgezin, waardoor je de vriendelijke gemeenschap en hun manier van leven van dichtbij meemaakt. Dit is ongetwijfeld een heel bijzondere ervaring!

Tijdens de reis heeft elke dag een duidelijk tijdsschema en in de avonden en het weekend zijn extra activiteiten gepland, zodat je alles uit je reis kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan quizavonden of het kennismaken met Ghanese tradities. Ook organiseren onze lokale medewerkers een strandsafari, een bezoek aan het historische slavenfort en een wandeltocht over de boomtoppenloopbrug in het Kakum National Park.

Begeleiding

Al onze twintigersreizen worden begeleid door onze lokale collega’s, die het land en het project goed kennen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen ze je op van het vliegveld en ze zijn er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Jonger dan 18 jaar of liever geen twintigersreis?

Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je jonger dan 18 jaar? Ontdek dan onze jongerenreizen: groepsreizen met vrijwilligerswerk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Wil je liever niet in een groep reizen of komen de data je niet goed uit? Lees dan meer over de reguliere sociale projecten in Ghana.

Enthousiast? Meld je aan!

Wil je graag deelnemen aan deze twintigersreis? Schrijf je in via het online inschrijfformulier. Na je aanmelding nemen we contact met je op en zorgen we dat jouw aanmelding naar de bestemming wordt doorgestuurd. Onze collega’s in het buitenland nemen dan contact met je op, waarna de voorpret kan starten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲