You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een ergotherapie project in Kenia

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Nanyuki
  • Type projecten: Ergotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van je jouw medische kennis en ervaring alsook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel. Je observeert en assisteert het lokale personeel. Door mee te lopen met het personeel, krijgt je de gelegenheid om vragen te stellen en mee te kijken bij de verschillende behandelingen. Als je al ergotherapeutische ervaring hebt en je enthousiast en gemotiveerd bent, krijg je mogelijk de kans om meer te doen dan alleen het observeren
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het is in Kenia verplicht een lokale vrijwilligersvergunning aan te vragen, en je moet student ergotherapie zijn.

Vrijwilligers op het ergotherapie project in Kenia helpen mee bij de behandeling van patiënten met een verscheidenheid aan fysieke dan wel verstandelijke beperkingen. Als jij een enthousiaste ergotherapie student bent dan kun je op dit project waardevolle ondersteuning bieden aan vele mensen in Kenia.

Als ergotherapie vrijwilliger kom je te werken in een lokaal ziekenhuis dat niet over een ergotherapie afdeling beschikt, waar je spreekuur houdt voor patiënten. Een andere mogelijkheid is dat je gaat werken bij een zorginstelling voor mensen met een beperking. Je krijgt misschien ook de kans om te assisteren bij klinieken of scholen met een klein aantal kinderen met een beperking, zoals autisme, cerebrale parese en motorische stoornissen.

Werkzaamheden op het ergotherapie project in Kenia

Vrijwilligerswerk ergotherapie project in Kenia

Als vrijwilliger op dit project krijg je te maken met patiënten van verschillende leeftijden, van kinderen tot bejaarden, die orthopedische, neurologische of psychiatrische problemen hebben. Als ergotherapeut op dit project help je mee bij de vaststellen van de behoefte van patiënten en bied je hulp en begeleiding bij het verbeteren van hun cognitieve, fysieke en motorieke vaardigheden. Jouw dagelijkse taken kunnen bestaan uit het assisteren van patiënten bij coördinatietraining, spraaktherapie en zelfs het helpen bij de ontwikkeling van de schrijfvaardigheid. Jij kunt veel patiënten helpen bij het verbeteren van hun kwaliteit van leven door hen te helpen zelfstandiger te worden in hun dagelijks leven.

Aanvullend kan je worden gevraagd om workshops te houden met de patiënten, docenten en lokale zorgverleners, of om nieuwe eenvoudige oefeningen en spelletjes te implementeren, die dagelijks kunnen worden uitgevoerd in de opvanghuizen en zorgcentra, om de patiënten extra te stimuleren.

Projects Abroad houdt daarnaast ook educatieve presentaties binnen de gemeenschap over verschillende aandoeningen waarbij je als ergotherapeut kan helpen bij het creëren van bewustwording rond het hebben van een beperking en het aanmoedigen van mensen zich te laten behandelen.

Naast het feit dat je zelf waardevolle ervaring opdoet binnen dit vakgebied, zal jouw hulp en inzet zeer op prijs worden gesteld!

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Kenia

Terwijl je vrijwilligerswerk doet in Kenia verblijf je bij een lokaal gastgezin in Nanyuki waardoor je de Keniaanse cultuur op een unieke manier kan ervaren. Je zal ook onderdeel uitmaken van de bruisende Projects Abroad vrijwilligersgemeenschap. Zo maak je snel vrienden waarmee je je tijd kan doorbrengen wanneer je niet aan het werk bent. Nanyuki is een kleine maar levendige stad waar veel te zien en te doen is in de omgeving. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Kenya Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲