You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Public Health project in Mexico

Overzicht

2
weken
  • zondag 28 juni 2020 t/m zaterdag 11 juli 2020
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020

  • Waar: Guadalajara
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol: Vrijwilligers observeren en assisteren lokale artsen en verpleegkundigen bij gezondheidscontroles in de lokale gemeenschap en helpen mee met public health campagnes
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg in Mexico

Beleef een unieke ervaring op het Public health project in Mexico en help mee de lokale gemeenschap te voorzien van medische zorg

Vrijwilligers die interesse hebben in gezondheidszorg kunnen een waardevolle ervaring opdoen en achtergestelde gemeenschappen helpen op het Public health project tijdens de jongerenreis in Mexico. In Mexico hebben veel mensen geen toegang tot gezondheidszorg en is er ook nood om de lokale bevolking beter te informeren over volksgezondheid. Als vrijwilliger kun je hierin verandering brengen en de lokale gemeenschap helpen door het opzetten van lokale medische outreaches en public health campagnes.

Het grootste deel van je tijd zal je doorbrengen in de buitenwijken van Guadalajara waar beperkte of helemaal geen toegang is tot gezondheidszorg. Je zult ook gaan werken op scholen en in dagopvangcentra waar je zult helpen bij het verlenen van medische zorg en onderwijs.

Als vrijwilliger werk je nauw samen met ervaren artsen en verpleegkundigen. Door te observeren en te assisteren terwijl ze diagnoses stellen en patiënten behandelen, zal je erg veel kunnen bijleren. Je zult zelf ook verschillende activiteiten kunnen doen, zoals standaard gezondheidscontroles, helpen bij het geven van vaccinaties en het uitvoeren van controles van de vitale functies van baby’s en ouderen mensen. Je gaat ook helpen bij het uitvoeren van educatieve campagnes over gezondheid, waarbij je discussies kan leiden over gezondheid en hygiëne op scholen, in opvangcentra en bij maatschappelijke groeperingen.

Je hebt geen medische ervaring nodig om hieraan te kunnen deelnemen. Dit project is ideaal voor iedereen die aan een medische studie wilt beginnen en studenten die al bezig zijn aan een medische opleiding en graag vrijwilligerswerk willen doen in Latijns-Amerika waar je ook de kans krijgt om wat Spaans te leren!

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen op het Public health project in Mexico als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf tijdens de jongerenreis in Mexico

Tijdens je verblijf in Mexico zal je bij een lokaal gastgezin verblijven in Guadalajara, een grote universiteitsstad met prachtige architectuur die stamt uit de tijd van de Spaanse kolonisatie. Het leven bij een gastgezin bied je de mogelijkheid om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en inzicht te krijgen in een totaal andere manier van leven. Je zult op deze unieke manier ook kunnen proeven van de lokale keuken en misschien ook nieuwe gerechten ontdekken!

Weekendactiviteiten in Mexico

Van maandag tot en met vrijdag werk je op het project en in het weekend ga samen met de andere vrijwilligers meer van Mexico verkennen. Zo zal je ook aan verschillende activiteiten deelnemen zoals culturele workshops en workshops Spaans, salsa lessen en zal je op uitstap gaan naar een ambachtelijke markt in Tonala. Daarnaast krijg je ook de kans om in een lokaal restaurant te proeven van de heerlijke Mexicaanse keuken.

Vrijwilligerservaring Kacie Kline op het public health project in Mexico
Kacie Kline
De medical outreaches waren zeker een van de hoogtepunten van de reis. Hier konden we [onder toeziend oog van een arts] persoonlijk contact hebben met patiënten, vragen aan ze stellen, een diagnose stellen en ze uiteindelijk medicijnen of een medisch advies geven. Lees meer...

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles vlot verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan naar onze reguliere projecten in Mexico.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲