You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Midden en Zuid-Amerika

In Latijns-Amerika vind je een enorme diversiteit aan natuur en culturen, maar helaas ook nog veel diversiteit tussen mensen en hun leefomstandigheden. Je bent daarom als vrijwilliger meer dan welkom om je in te zetten bij een van de waardevolle vrijwilligersprojecten in Midden of Zuid-Amerika. Door lokaal te wonen en werken leer je ook veel van de lokale taal en cultuur.

De projecten waar jij je als vrijwilliger kunt inzetten lopen uiteen van bouwprojecten tot dierenverzorging en van natuurbehoud tot geneeskunde. Iedereen is welkom om zich in te zetten bij een project dat bij hem of haar past. Voor bijna alle projecten geldt dat je zelf een startdatum en het aantal weken deelname bepaalt. Lees meer over jouw mogelijkheden en laat het ons weten als je meer informatie en een persoonlijk advies wilt.

Ontdek als vrijwilliger in Zuid-Amerika het wereldberoemde Machu Picchu in Peru Beleef het echte Mexico als medisch vrijwilliger in Midden-Amerika Projects Abroad vrijwilliger in Costa Rica tijdens warming up bij sportproject Combineer vrijwilligerswerk op de Galapagos eilanden met snorkelen in je vrije tijd Projects Abroad vrijwilligers reizen in het weekend samen door Belize, Midden-Amerika
« »

Bestemmingen en vrijwilligersprojecten in Midden en Zuid-Amerika

Zoals je op het kaartje hierboven kunt zien, is Projects Abroad actief in verschillende landen in Latijns-Amerika. Help mee met Engelse les op een school in Argentinië, geef volleybal training in Bolivia of zet je in voor natuurbehoud op de Galapagos eilanden in Ecuador. Je kunt je ook inzetten voor een sociaal project in Peru, een roofvogelproject in Mexico of een bouwproject in Jamaica.

Vrije tijd en reizen in Midden en Zuid-Amerika

Voor of nadat je een vrijwilligersprojecten hebt gedaan, is het zeker aan te raden om te gaan reizen door een of meerdere landen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je met Spaans bijna overal in Latijns-Amerika kan communiceren, een taalcursus vooraf of ter plaatse is dan ook geen overbodige luxe. Een goede dosis Spaanse vaardigheden is niet alleen handig tijdens het reizen, maar geeft je ook de kans meer uit je project te halen. Bij je gastgezin heb je natuurlijk volop de kans om te oefenen.

Het moeilijkste wordt nog om een keuze te maken uit de vele mooie plekken die er zijn. Ga je naar Peru, dan mag een bezoek aan de Machu Picchu eigenlijk niet ontbreken. Of wat dacht je van de mooie natuurparken in Costa Rica, het bruisende Buenos Aires in Argentinië of de vele eilanden van de Galapagos in Ecuador? Veel vrijwilligers zoeken elkaar al in de weekenden tijdens hun project om mooie uitstapjes te maken en regelmatig gaan er vrijwilligers na hun project nog samen op reis. Onze collega’s ter plaatse helpen je graag met lokale tips en info.

Jouw vrijwilligersproject is zeker een mooi uitgangspunt om meer van dit boeiende continent te ontdekken. Benieuwd naar meer? Lees de ervaringsverhalen van vrijwilligers die jou voorgingen.

Bestemmingen voor vrijwilligerswerk in Midden en Zuid-Amerika

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲