You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het bouw project in Nepal

Overzicht
 • WAAR: Kathmandu Vallei
 • TYPE PROJECTEN: Bouw project
 • JOUW ROL BINNEN DIT PROJECT: Vrijwilligers helpen mee met verschillende bouwwerkzaamheden en dragen bij aan de wederopbouw van scholen om zo een veilige leeromgeving te creëren voor de kinderen
 • ACCOMMODATIE: In een guesthouse
 • WAT ZIT ER BIJ INBEGREPEN: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • WAAR HELPT PROJECTS ABROAD BIJ: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • MOGELIJK VANAF: 1 week
 • STARTDATA: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • HOE OUD MOET JE ZIJN OM DEEL TE NEMEN: 16 jaar of ouder

Na de verwoestende aardbeving in Nepal in april 2015 zijn er nog steeds veel gemeenschappen die hard hun best doen om de ramp te boven te komen. In juni 2015 startte Projects Abroad een bouw project om deze gemeenschappen te helpen en dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn er grote stappen gezet in de wederopbouw van getroffen gemeenschappen in de Kathmandu Vallei. Er is echter nog steeds veel te doen en vrijwilligers zijn dan ook nog steeds nodig om te helpen bij het opbouwen van scholen. 

Toen Nepal in april 2015 werd getroffen door een verwoestende aardbeving, heeft Project Abroad zich ingezet om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw en het verbeteren van de leefomstandigheden van de Nepalezen. Deze inzet heeft zich vooral gericht op het creëren van nieuwe voorzieningen voor kinderen, zoals scholen en opvangcentra, om ervoor te zorgen dat zij toegang hebben tot een veilige leeromgeving. Meer dan 50.000 klaslokalen waren zwaar beschadigd of met de grond gelijk gemaakt tijdens de aardbeving en er was dan ook grote behoefte aan alternatieve plaatsen om onderwijs te geven.

Met de hulp van 500 vrijwilligers hebben we tot nu toe 9 schoolgebouwen weer opgebouwd met totaal 96 klaslokalen. Nu kunnen bijna 2000 kinderen weer terugkeren naar het onderwijs. 

Nu de eerste nood is opgelost, helpen vrijwilligers van het bouw project bij de opbouw van scholen die nog geen subsidie hebben ontvangen van de overheid. Slechts 5% van de lokale scholen heeft pas subsidie ontvangen, dus alle hulp is welkom.

Jouw rol als vrijwilliger op het bouw project in Nepal

Vrijwilligers werken mee aan taken zoals:

Projects Abroad vrijwilligers werken mee met de heropbouw van scholen op het wederopbouw project in Nepal

 • Ontruimen van de bouwplaats
 • Graven van funderingen
 • Mixen en gieten van cement en beton
 • Leggen van bakstenen
 • Verven
 • Engelse les geven aan lokale kinderen (optioneel)

Het werk dat jij gaat doen hangt af van de fase van de bouw waar het project zich in bevindt als jij aankomt. Vrijwilligers werken onder begeleiding van een professionele metselaar en een bouwkundig ingenieur. Daarnaast is er ook een medewerker van Projects Abroad aanwezig die het project coördineert.  

Vrijwilligerservaring De ervaring van Luka Brouwer op het Wederopbouw project in Nepal
Luka Brouwer
Het werk op het project bestond uit het herbouwen van de Sunrise School. Deze school was tijdens de aardbevingen zo verwoest dat ze nieuwe grond hebben moeten kopen om een hele nieuwe school te bouwen. Het bouwen van een nieuwe school was eenvoudiger dan het restaureren van de oude. Lees meer...

Jouw verblijf op het bouw project in Nepal

De vrijwilligers worden ondergebracht in simpele accommodatie in een guesthouse. Gedurende het hele project wordt je ondersteund door lokaal personeel van Projects Abroad dat fulltime aanwezig is. In je vrije tijd kun je samen met andere vrijwilligers meer zien van het land.

Direct na de verwoestende aardbevingen, zijn we een wederopbouw project gestart om noodhulp te kunnen verlenen aan de lokale bevolking. Lees meer over de invulling en impact van dit project op de pagina van het wederopbouw project in Nepal.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲