You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een bouw project in Senegal

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: St Louis
  • Type projecten: Bouw project
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers assisteren lokale bouwvakkers bij het bouwen, renoveren en verven van scholen en huizen.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit erbij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Senegal is een ontwikkelingsland dat dringend behoefte heeft aan een moderne infrastructuur en betere huisvesting. Veel arme gemeenschappenleven in zeer slechte omstandigheden zonder enige vorm van comfort en hygiëne. Het bouw project in Senegal is daarom noodzakelijk om niet enkel de leefomstandigheden te verbeteren, maar ook om deze gemeenschappen hun trots terug te geven.

Als je graag hard werkt en een verschil wilt maken voor deze gemeenschappen, dan ben je meer dan welkom om een helpende hand te bieden! Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op dit bouw project. Of je nou deelneemt tijdens je tussenjaar, zomervakantie of tijdens een carrière break, je bent hier meer dan welkom.

Zet je in als vrijwilliger op het bouw project in Senegal

Vrijwilligers die deelnemen aan het bouw project in Senegal helpen mee aan de renovatie en/of de bouw van huizen en klaslokalen in achtergestelde gemeenschappen om de leef- en leeromstandigheden te verbeteren.

Dit project zal voornamelijk straatkinderen, ook wel talibés genoemd, arme gezinnen, alleenstaande moeders, weduwen zonder bron van inkomen en schoolkinderen kunnen helpen.  

Vrijwilligerswerk op het bouw project in Senegal

Vrijwilligerswerk Senegal bouwen

Als vrijwilliger op het bouw project werk en woon je in St Louis. Vrijwilligers worden begeleid door professionele bouwvakkers en helpen bij het verven, opknappen, renoveren of het bouwen van kamers, daken, muren en klaslokalen. De werkuren zijn van 9 tot 12 uur en in de namiddag van 15:30 tot 18:30 uur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Om aan dit project te kunnen deelnemen heb je geen ervaring nodig, maar als je toch beschikt over specifieke vaardigheden dan wordt je met open armen ontvangen en zal je waarschijnlijk een meer gespecialiseerde rol kunnen in nemen. Vrijwilligers moeten echter wel fit en actief zijn en bereid om in verschillende weersomstandigheden te werken. Tijdens het project verblijven vrijwilligers bij lokale gastgezinnen in de buurt.

Je kan al vanaf 1 week deelnemen aan dit project als je niet beschikbaar bent voor vier weken of langer. Dit project is door onze lokale medewerkers goedgekeurd voor korte termijn vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschap als voor de vrijwilliger. Je zal waardevolle culturele inzichten verwerven en nauw samenwerken met de lokale bevolking. Desondanks zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken dan een vrijwilliger die voor een langere periode deelneemt en zal je waarschijnlijk niet het eindresultaat kunnen zien van wat je verwezenlijkt hebt op het bouw project.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲