You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor sociaal en maatschappelijk werkers in Vietnam

Overzicht
 • Waar: Hanoi
 • Type projecten: Zorgcentra en lokale NGO’s.
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: Wisselend (afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring)
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers ondersteunen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw ervaring werk je aan het managen, implementeren en evalueren van programma’s in zorgcentra en train je de lokale medewerkers. Of je werkt bij een lokale NGO gericht op kwetsbare groepen zoals drugsverslaafden, prostituees en mensen met mentale gezondheidsproblemen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken (bij voorkeur 4 weken of langer zodat je meer impact kunt maken)
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een relevante afgeronde bachelor opleiding (bijvoorbeeld Sociaal Werk) en goede Engelse taalvaardigheden.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren sociaal en maatschappelijk werkers bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Vietnam?

Vrijwilligerswerk sociaal werker in Vietnam

Als ervaren sociaal-maatschappelijk werker kan je je kennis en ervaring inzetten om het lokale personeel te helpen bij verschillende problemen. Je werkt mee aan taken zoals:

 • Organiseren van workshops om lokale sociaal-maatschappelijke werkers van een NGO op te leiden.
 • Bespreken van manieren om de implementatie, het beheer en de evaluatie van de zorgcentrum programma's te veranderen of verbeteren.
 • Werken met het lokale personeel om drugsverslaafden, prostituees of personen met mentale gezondheidsproblemen bij een lokale NGO te ondersteunen.

Je werkt van maandag tot vrijdag gedurende 4 tot 8 uur per dag. Het kan zijn dat je voor meerdere instelling gaat werken. Je exacte werkschema wordt op je eerste dag opgesteld in overleg met je supervisor.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Je beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar bent en wij helpen je om daar het beste uit te halen. De minimale verblijfsduur is 2 weken als je niet beschikbaar bent voor een langere periode. Besef wel dat je waarschijnlijk niet dezelfde impact zal maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Wat kan dit project voor mij als sociaal werker betekenen?

Omdat er slechts een klein aantal sociaal maatschappelijk werkers zijn in Vietnam, zal jouw tijd en hulp op dit project extreem waardevol zijn. Je krijgt de kans om jouw kennis en ideeën te delen en het project zal je ervaring geven door te werken met verschillende kinderen en volwassenen in Vietnam.

Je brengt veel tijd door in de lokale gemeenschap en leert zo de Vietnamese cultuur en levenswijze kennen. De lokale medewerkers en de kinderen willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding zodat je verblijf in Vietnam zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie met andere vrijwilligers, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je geïnteresseerd bent in dit sociale project, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, lees dan zeker meer over onze gewone sociale projecten of het internationale ontwikkelingsproject in Vietnam.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲