You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Voorbereid op reis met Projects Abroad

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als je voor een aantal weken of maanden vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen. Daarom helpt Projects Abroad je graag met alle voorbereidingen door o.a. een persoonlijke MyProjectsAbroad website en een Volunteer Advisor voor jouw bestemming(en).

MyProjectsAbroad – jouw persoonlijke website

Nadat je bent ingeschreven en geaccepteerd als vrijwilliger, ontvang je de inloggegevens van jouw persoonlijke MyProjectsAbroad website. Hier vind je alle belangrijke en leuke informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden. Denk aan informatie over jouw betalingen, de polisvoorwaarden van de verzekering, een paklijst voor spullen die we je aanraden mee te nemen en informatie over jouw land. Ongeveer een maand voor vertrek krijg je ook een uitgebreide beschrijving van jouw project en accommodatie. De informatie op deze website is het Engels omdat wij een internationale organisatie zijn en vrijwilligers uit de hele wereld deelnemen.

Volunteer Advisors – een vast aanspreekpunt tijdens de voorbereiding

Voor elke bestemming is er een Volunteer Advisor die jou als vrijwilliger helpt met de voorbereidingen, vanaf de eerste acceptatie tot de laatste aankomstinformatie. Je krijgt bericht als je bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent Gedrag moet aanvragen of als er nieuwe informatie op je MyProjectsAbroad website staat. Via e-mail, chat, Skype of telefoon kun je al je vragen stellen. Al onze Volunteer Advisors werken vanuit Kaapstad. Zo heb je nauwelijks last van tijdsverschil en is er altijd iemand die jou kan helpen als jouw Volunteer Advisor afwezig is.

 

Visum & andere documenten (VOG, registratie, vergunning, etc.)

 Voor sommige landen moet je voor vertrek een visum aanvragen, in andere landen krijg je dit ter plaatse bij aankomst op het vliegveld. Wij geven je altijd vooraf de instructies over het visum van jouw land zodat je weet wanneer en hoe je dit moet aanvragen. De aanvraag moet je wel altijd zelf indienen. Naast het visum zijn er soms nog andere documenten die je nodig hebt, zoals een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), een gezondheidsverklaring, een registratie bij een lokale instantie in jouw land, een vergunning om vrijwilligerswerk te doen etc. Je krijgt hier informatie over via je Volunteer Advisor en MyProjectsAbroad website.

Gezondheid en vaccinaties

Gezond op reis gaan en gezond weer terug komen is belangrijk. In de landen waar Projects Abroad projecten heeft loop je meer gezondheidsrisico’s dan in de landen direct om ons heen. Ziekten zoals hepatitis A en B zijn goed te voorkomen door vaccinaties. Omdat wij geen medische organisatie zijn verwijzen we je graag door naar de GGD. De adviseurs van de GGD geven je een advies op maat en vaccinaties kunnen meteen worden toegediend. Lees meer over gezondheid en vaccinaties op de pagina met informatie van de GGD.

Taal

Het spreekt voor zich, maar we benadrukken graag dat hoe meer je de taal van jouw land spreekt, hoe makkelijker. Alle Projects Abroad medewerkers in elke bestemming spreken ieder geval Engels. Vrijwilligers onderling spreken doorgaans ook Engels. In sommige landen is het belangrijk dat je minstens een basis Frans of Spaans spreekt. Mocht je de taal van jouw land nog niet spreken, ga dan voor vertrek alvast zelf oefenen. In veel van onze bestemmingen kun je ook een taalcursus volgen. Er zijn niet alleen taalcursussen Engels, Frans en Spaans, maar ook lokale taalcursussen zoals Swahili, Singalees en Quecha.

Eigen verantwoordelijkheid

Projects Abroad helpt vrijwilligers zoveel mogelijk door o.a. de juiste begeleiding, verzekering, het project en de accommodatie. Daarnaast heb jij ook eigen verantwoordelijkheden om het project tot een succes te maken. Zorg bijvoorbeeld dat je tijdens de voorbereiding ook echt alle informatie op je MyProjectsAbroad leest en als iets niet duidelijk is dat je vragen stelt aan je Volunteer Advisor.

Als je eenmaal in je bestemming bent, is het belangrijk om voldoende tijd en energie te steken in het wennen aan een nieuwe cultuur en omgeving. Stel veel vragen en sta open voor alle nieuwe indrukken en mensen die je tegen komt. Ze willen ook jou graag beter leren kennen. De lokale Projects Abroad medewerkers staan ook voor je klaar als je vragen of onduidelijkheden hebt. Ga dus naar ze toe of bel ze want ze kunnen het niet ruiken als je ergens mee zit.

Veiligheid in de bestemmingen

Vaak krijgen we de vraag ‘of het veilig is’. Door alle voorbereidingen en begeleiding van Projects Abroad kun je prima als vrijwilliger wonen en werken in elk van onze bestemmingen. Maar je hebt zelf ook verantwoordelijkheid. Zo zullen we altijd tips en adviezen geven over o.a. de veiligheid ter plaatse. Volg deze dan ook altijd op. Bijvoorbeeld om niet alleen ’s avonds op pad te gaan of om alleen een kopie van je paspoort bij je te dragen (en je paspoort zelf bij je accommodatie op te bergen). Nogmaals, als je vragen of twijfels hebt, neem contact op met de lokale Projects Abroad medewerkers.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲