You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Internationale vrijwilligersorganisaties

Toen Projects Abroad in 1992 werd opgericht was het één van de weinige organisaties die internationale vrijwilligersprojecten organiseerde. Door de jaren heen is het aantal organisaties dat vrijwilligerswerk in het buitenland organiseert sterk gegroeid. Het aantal projecten in het buitenland is ook gestegen en is het steeds belangrijker geworden om goed te onderzoeken welke organisatie het beste bij jou past. We hebben deze pagina gemaakt om jou een beter inzicht te geven in wat Projects Abroad anders maakt van andere internationale vrijwilligersorganisaties.

Welke soorten internationale vrijwilligersorganisaties zijn er?

Helpen in ontwikkelingslanden - vrijwilligersreizen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten internationale vrijwilligersorganisaties. Een aantal populaire soorten zijn:

Gebaseerd op geloof: Sommige vrijwilligers kiezen er voor om vrijwilligerswerk te doen bij een organisatie die verbonden is aan een specifiek geloof.

  • Wat doet Projects Abroad? De vrijwilligers van Projects Abroad komen van over de hele wereld en hebben allemaal een eigen achtergrond. Vrijwilligers van elke religie zijn bij ons welkom. Vrijwilligers die in het buitenland hun geloof willen uitoefenen kunnen hulp vragen bij ons lokale personeel bij het vinden van een kerk, synagoge, moskee of ander religieus instituut in de bestemming.

Gefinancierd door de overheid: Sommige vrijwilligersorganisaties worden door de overheid gefinancierd, echter is voor het deelnemen aan veel van deze programma’s een diploma nodig in dit vakgebied, ook moet men vaak voor een langere periode deelnemen en accepteren zij maar een beperkt aantal vrijwilligers.

  • Wat doet Projects Abroad? Er zijn bij ons weinig toelatingseisen en aan de meeste van onze projecten kun je deelnemen vanaf 16 jaar. We hebben projecten waar je al vanaf 2 weken aan kunt deelnemen en er is geen maximum aan verbonden. We geloven dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen en dat elke bijdrage telt.

Hoe worden internationale vrijwilligersprojecten opgezet?

Projects Abroad heeft in elke bestemming lokaal personeel in dienst

Opzet projecten: Projecten in het buitenland kunnen op twee manieren worden opgezet; de projecten worden opgezet in samenwerking met een grotere organisatie, of de projecten zijn in eigen beheer van de organisatie.

  • Wat doet Projects Abroad? Projects Abroad maakt gebruik van beide varianten. Sommige projecten, zoals Sociale zorg en Lesgeef projecten, zijn opgezet vanuit een samenwerkingsverband met lokale partners die hebben aangegeven de hulp van vrijwilligers te kunnen gebruiken. Daarnaast bieden we ook internationale vrijwilligersprojecten zoals Mensenrechten en Microkrediet die volledig worden georganiseerd en gefinancierd door Projects Abroad.

Ondersteuning ter plaatse: In sommige gevallen worden internationale vrijwilligersprojecten georganiseerd door initiatiefnemers uit Nederlands en België en niet door lokale mensen ter plaatse. Dit houdt meestal in dat de Nederlandse of Belgische medewerkers een paar keer per jaar naar de bestemming afreizen, maar niet in het land blijft om de vrijwilligers te ondersteunen. In sommige gevallen hebben ze tussenpersonen in het buitenland om de vrijwilligers te begeleiden.

  • Wat doet Projects Abroad? Projects Abroad heeft in elke bestemming fulltime personeel in eigen dienst welke 24/7 bereikbaar is. We besteden ter plaatse niets uit aan andere organisaties. Al het personeel ontvangt een salaris van Projects Abroad, krijgt een uitgebreide training en heeft ervaring in het werken in een vrijwilligersorganisatie. De veiligheid en begeleiding die wij onze vrijwilligers bieden is één van de belangrijkste aspecten van onze werkwijze.

Gratis of lage kosten: Er zijn een aantal vrijwilligersorganisaties, vooral programma’s georganiseerd door de overheid, die gratis vrijwilligersprojecten aanbieden. In sommige gevallen zijn er op projecten die gratis zijn of die lage kosten hebben, ter plaatse geen personeelsleden aanwezig waar de vrijwilliger op kan terugvallen of besteden zij het werk uit aan derden omdat dit goedkoper is.

  • Wat doet Projects Abroad? Wij ontvangen geen geld van de overheid en we bezuinigen niet op veiligheid of de kwaliteit van onze programma’s. Onze internationale vrijwilligersprojecten worden volledig gefinancierd door middel van de projectkosten die de vrijwilliger voor deelname betaald. Zonder de eigen bijdrage van vrijwilligers zouden onze projecten niet bestaan. Op onze prijzenpagina en de pagina ‘waarom betalen voor vrijwilligerswerk’ is meer informatie over de kosten te vinden.

Waarin onderscheid Projects Abroad zich van andere vrijwilligersorganisaties?

Startdata: We zijn als zelfstandige vrijwilligersorganisatie al meer dan 20 jaar actief en zorgen vandaag de dag voor een constante aanwezigheid van vrijwilligers in elk van onze bestemmingen. Hierdoor zijn onze startdata en de duur van de projecten erg flexibel. Vrijwilligers kiezen zelf wanneer zij willen beginnen aan hun project en hoelang zij willen blijven.

Gastgezin: Wij geloven dat verblijven bij een gastgezin de beste manier is om jezelf onder te dompelen in een nieuwe cultuur. Op de meeste van onze bestemmingen verblijf je bij een gastgezin en woon je met een of meerdere andere vrijwilligers samen.

Netwerk aan vrijwilligers: Ieder jaar reizen er zo’n 10.000 vrijwilligers met Projects Abroad naar het buitenland. Ongeacht waar je heen gaat, wanneer je gaat en welk project je gaat doen, er zijn altijd andere internationale vrijwilligers aanwezig om je ervaringen mee te delen.

Erkenning: Projects Abroad is één van de oudste en grootste internationale vrijwilligersorganisaties ter wereld. Ook zijn we al lang aangesloten bij de International Volunteer Programs Association (IVPA), deze organisatie heeft richtlijnen opgesteld voor internationale vrijwilligersorganisaties om er voor te zorgen dat vrijwilligers een veilige en waardevolle ervaring op doen.

Wie hebben er baat bij internationale vrijwilligersprojecten?

Als onderdeel van de wereldeconomie vinden wij het belangrijk om de economie te stimuleren. Dit doen wij door werkgelegenheid te creëren in de landen waar vrijwilligers naar toe afreizen. Wij vinden het erg belangrijk om lokaal personeel in dienst te nemen om hun talenten en kennis in te zetten. Lokale kennis en ondersteuning zorgt er voor dat we de vaardigheden van vrijwilligers kunnen inzetten in regio’s over de hele wereld waar deze nodig zijn. De inzet van vrijwilligers komt de gemeenschappen waarin we actief zijn ten goede. Vrijwilligers leren zelf natuurlijk van hun project en de mensen die zij ontmoeten en doen daarnaast ervaring op binnen het werkveld dat zij hebben gekozen. Wij geloven dat dit wederzijdse respect hetgeen is waar de culturele uitwisseling om draait en dat dit voor alle partijen een positieve bijdrage oplevert.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲