You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Geschiedenis Projects Abroad: al 25 jaar wereldwijde impact

Projects Abroad is wereldwijd de grootste organisatie op het gebied van internationaal vrijwilligerswerk. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Brittannië en we hebben kantoren en projecten in meer dan 50 landen over de hele wereld. Dankzij deze globale aanwezigheid, kunnen we de grootste verscheidenheid bieden aan vrijwilligersprojecten en bestemmingen en onze eigen toegewijde (lokale) medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om ervoor te zorgen dat onze vrijwilligers het beste uit hun project kunnen halen en een duurzame, positieve impact hebben.

We vroegen oprichter Peter Slowe naar de groei die Projects Abroad in de afgelopen 25 jaar heeft doorgemaakt.

Projects Abroad viert in 2017 dat we al 25 jaar internationaal vrijwilligerswerk ondersteunen. Sinds de oprichting in 1992 hebben we vrijwilliger naar 38 landen gestuurd en meer dan 115.000 vrijwilligers geholpen om een verschil te maken over de hele wereld.

Sinds 2016 is Projects Abroad onder de bezielende leiding van de nieuwe CEO, Greg Thomson, die de dagelijkse taken over heeft genomen van onze oprichter, Peter Slow.

Greg wordt ondersteund door een ervaren kernteam, waarvan velen zelf oud-vrijwilligers zijn, en door toegewijde en gepassioneerde project- en marketing medewerkers in landen in Afrika, Azië, Midden & Zuid-Amerika, Europa, Australië en de Pacific. We zijn een multinationale organisatie die in verschillende talen, culturen en bestemmingen werkt. Culturele uitwisseling staat centraal in onze identiteit.

We geloven ook in het ondersteunen van duurzame economische ontwikkeling in de landen waar we werken en daarom hebben we verschillende kantoren geopend in ontwikkelingslanden, waaronder een IT-kantoor in Roemenië, een designafdeling in Mexico, een financieel kantoor in Mongolië en een kantoor in Zuid-Afrika dat focust op het ondersteunen van vrijwilligers en marketing. 

Hoe het allemaal begon

Projects Abroad in de komende 25 jaar

Projects Abroad in de komende 25 jaar

In het begin van de jaren negentig wilden een aantal studenten een pauze tijdens hun studie om iets waardevols te doen. Tegenwoordig zouden we dit een ‘tussenjaar’ noemen, maar deze term werd toen nog maar weinig gebruikt.

De studenten benaderden hun geografie professor, Dr. Peter Slowe, om hen te helpen bij het vinden van mogelijkheden om te reizen en te werken in Oost-Europa. Toentertijd waren de mensen daar net begonnen met het verwerken van de gevolgen van het einde van de Koude oorlog. Op dat moment was het nog moeilijk om betrouwbare informatie te vinden over mogelijkheden voor deze studenten, aangezien Oost-Europa in sneltreinvaart veranderingen doormaakte en er natuurlijk ook nog geen internet was. Peter Slowe had veel contact met geografen in deze regio en kreeg het zo voor elkaar om werk te organiseren voor de studenten: zij konden Engelse les geven in Moldavië.

Zo kwam Projects Abroad tot stand in 1992. Tot 1997 was het een klein familiebedrijf met slechts enkele parttime medewerkers die Peter Slowe hielpen bij het organiseren van de reizen van de studenten die naar Oost-Europa gingen om Engelse les te geven. Toen meer en meer mensen een pauze namen tijdens hun studie of hun carrière om naar het buitenland te reizen of te werken en meer ontwikkelingslanden behoefte hadden aan zelf gefinancierde vrijwilligers, was er een toenemende vraag naar georganiseerde vrijwilligerswerk projecten in het buitenland.

Sinds 1997 is Projects Abroad snel gegroeid en inmiddels werken meer dan 600 mensen voor de organisatie, verspreid over 50 landen, waarvan het grootste gedeelte direct met onze vrijwilligers werken op de vele verschillende projecten.

Vooruitblik: Projects Abroad in de komende 25 jaar 

Sinds 1992 is er veel veranderd en we zijn van ver gekomen. Onze vrijwilligers hebben ons geholpen om grote impact te maken in de afgelopen 25 jaar,  maar er is nog steeds veel dat moet gebeuren.

We ontwikkelen constant nieuwe projecten in de bestaande bestemmingen en onderzoeken de mogelijkheden voor vrijwilligers om in andere landen een verschil te maken. Ook hebben we in 2017 de Global Impact Database gelanceerd, die we gebruiken om de impact die onze vrijwilligers over de hele wereld hebben op de projecten bij te houden en te laten zien.

Ontdek hoe jij een positieve impact kunt maken door vrijwilligerswerk te doen op een van de vele verschillende projecten.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲