You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Maak een positief verschil tijdens een vrijwilligerswerk project in het buitenland.

Voor vrijwilligerswerk in het buitenland kan je bij Projects Abroad terecht in meer dan 25 ontwikkelingslanden. Met 700 getrainde medewerkers, vele vrijwilligersprojecten en meer dan 10.000 vrijwilligers per jaar, is Projects Abroad één van de grootste internationale organisaties wereldwijd op het gebied van vrijwilligerswerk.

Wat kan ik doen als vrijwilliger in het buitenland?

We hebben meer dan honderd verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland. Zo kun je jouw tijd besteden aan het helpen bij een sociaal project met kinderen in een dagopvangcentrum, Engelse les geven op lokale scholen, meewerken aan het natuurbehoud op unieke locaties en nog vele andere projecten. Wat je ook kiest, je zult je tijd in buitenland op een zinvolle manier doorbrengen door bij te dragen aan waardevolle projecten en tegelijkertijd een nieuw land ontdekken en een persoonlijke ontwikkeling doormaken. De keuze voor het project en land is aan jou, voor de meeste projecten heb je geen specifieke kennis of ervaring nodig. Het is ook mogelijk om projecten en landen te combineren.

Als je deelneemt aan een project van Projects Abroad kun je er op rekenen dat je van begin tot eind goed wordt begeleid. Voor je vertrek, maar ook 24/7 in jouw bestemming, waar onze collega’s van het lokale Projects Abroad kantoor voor je klaar staan.

Wie kan vrijwilligerswerk doen in het buitenland?

Ons internationale netwerk bestaat uit vrijwilligers met of zonder ervaring, afkomstig uit meer dan 40 landen en van uiteenlopende leeftijden. Onze vrijwilligersprojecten zijn voor iedereen vanaf 16 jaar oud en we hebben speciale mogelijkheden voor bijvoorbeeld jongeren, professionals en 50 plussers, maar ook voor iedereen tijdens een stage in het buitenland, vakantie of tussenjaar na de middelbare school.

Waarom vrijwilligerswerk doen in het buitenland?

Er zijn veel voordelen aan een vrijwilligersreis naar het buitenland. We noemen er een paar:

  • Ondersteun een gemeenschap die hulp kan gebruiken
  • Stap uit je comfortzone
  • Doe ervaring op en boost je CV
  • Reis zonder je een toerist te voelen
  • Maak vrienden voor het leven
10 redenen voor vrijwilligerswerk in het buitenland met Projects Abroad

Hoe kan ik vrijwilligerswerk doen in het buitenland?

Je bent met een goede oriëntatie waarin je voor jezelf bekijkt wat jou aanspreekt en wat voor jou haalbaar is. Vervolgens kun je een keuze maken voor een land en project waarna je officieel gaat inschrijven. Natuurlijk kun je ons altijd om info en advies vragen voor jouw situatie. Via het 4-stappenplan voor vrijwilligerswerk in het buitenland kan je alvast beginnen met het plannen van je reis. Mocht je ergens vragen over hebben neem dan contact met ons op.

Of je nu twee weken of enkele maanden naar het buitenland wilt, Projects Abroad is ideaal voor iedereen die naar het buitenland wilt reizen en daar op een waardevolle manier wilt bijdragen. Onze jarenlange ervaring, flexibiliteit, waardevolle projecten en goede begeleiding (vooraf en ter plaatse) zorgen er voor dat een project voor iedereen mogelijk is.

Bekijk hoe het werkt om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen met Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲