You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Archeologische projecten in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk bij een archeologie project in het buitenland in een unieke kennismaking met het vak.

Onze archeologie vrijwilligerswerk projecten liggen duizenden kilometers van elkaar verwijderd, maar hebben één gemeenschappelijk doel: het bestuderen en behouden van de cultuur van toen, met de overblijfselen die er nu nog van over zijn. Samen met lokale, ervaren archeologen ga jij aan de slag op plaatsen waar bijvoorbeeld Neolithische, Romeinse of resten uit het Inca tijdperk te vinden zijn. Als vrijwilliger help je niet alleen mee bij het opgraven van deze overblijfselen, maar zul je ook helpen bij de presentatie ervan in musea of op een universiteit. Je hoeft voor dit type vrijwilligerswerk geen ervaring te hebben met archeologie.

Klik hier om direct naar de mogelijke bestemmingen voor archeologie te gaan

Werkzaamheden bij archeologie vrijwilligerswerkprojecten

Archeologie vrijwilligerswerk in het buitenland geeft je de mogelijkheid om ervaring op te doen binnen de archeologie.

Als vrijwilliger bied je ondersteuning aan lokale archeologen. Je hebt diverse werkzaamheden; je helpt bij opgravingen, het inventariseren en ordenen van objecten en de wederopbouw/renoveren van historische overblijfselen. Door middel van aanwijzingen en praktische onderzoek probeer je achter de vele aspecten van het vroegere leven te komen. Je werkt met goede specialisten en probeert de overblijfselen uit verschillende periodes te reconstrueren.

Met of zonder ervaring archeologisch vrijwilligerswerk verrichten

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze archeologie projecten. Is het jouw wens om ondersteuning te bieden aan een lokale archeoloog? Ga dan de uitdaging aan om met of zonder ervaring deel te nemen. Als je nog geen ervaring hebt met archeologie, dan is het wel belangrijk dat je enthousiast bent en over doorzettingsvermogen beschikt. 

Archeologische stages in het buitenland

Ben jij als student(e) op zoek naar een buitenlandse stage op het gebied van archeologie? Klik dan op stage of afstuderen voor meer informatie!

Archeologie projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲