You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een archeologie project in Roemenië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Brasov
 • Type projecten: Archeologie
 • Jouw rol binnen dit project: Je werkt mee aan archeologische onderzoeken, je verdeelt je tijd over verschillende werkzaamheden zoals opgravingen, analyse van de vondsten en de presentatie van de stukken. Daarnaast speel jij als vrijwilliger een belangrijke rol in de studie van Saksische kerken. In de winter zijn er vanwege de kou andere werkzaamheden, dan kun je als vrijwilliger meewerken aan het schrijven en vertalen van documenten in het museum om de toeristen te informeren
 • Accommodatie: Gastgezin, gedeelde accommodatie of gastgezin, afhankelijk van waar er op gewerkt wordt
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt in Roemenië vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze archeologische projecten. Wanneer je archeologisch vrijwilligerswerk gaat doen zul je nauw samenwerken met ervaren en lokale archeologen van bijvoorbeeld het Historisch Museum van Brasov. Zij leren jou meer over de geschiedenis van Roemenië en hun bijzondere opgravingen en ontdekkingen. Ervaring is voor dit project geen vereiste. Als je op zoek bent naar een bijzonder ontdekkingsavontuur, dan ben je hier meer dan welkom!

Jouw werkzaamheden tijdens een archeologisch project

Vrijwilligerswerk archeologie project in Roemenië

Gedurende het archeologische project werk je onder andere mee aan archeologische onderzoeken op een plaats waar resten gevonden zijn die uit het tijdperk van de Romeinse provincie Dacia stammen. Daarnaast speel jij als vrijwilliger een belangrijke rol in de studie van Saksische kerken in Transylvanië en bij de opgravingen van middeleeuwse vestingwerken in Brasov en omgeving. Je verdeelt je tijd over verschillende werkzaamheden; opgravingen, analyse van de vondsten en de presentatie van de stukken.

Dit project loopt het gehele jaar door, maar in de wintermaanden (november tot maart) kun je vanwege de koude buitentemperaturen geen opgravingen doen. Dan werken vrijwilligers mee aan het schrijven en vertalen van documenten in het museum om de toeristen te informeren over de ingewikkelde geschiedenis van Transylvanië. Vrijwilligers zullen ook helpen met archeologisch onderzoek en focussen op:

Archeologisch project in Roemenië

 • Tekenen
 • Schoonmaken
 • Meten
 • Restaureren
 • Inventariseren
 • en in kaart brengen van de gevonden voorwerpen

Afhankelijk van waar de opgravingen plaatsvinden, verblijf je samen met andere vrijwilligers in een guesthouse, hostel of bij een lokaal gastgezin in de buurt van het project.


Kennis en ervaring over archeologie opdoen in Roemenië

Opgravingen in Roemenië

Onze archeologische projecten zijn een geweldige manier om meer te leren over beschavingen die al heel lang zijn verdwenen. Door middel van praktisch onderzoek probeer je om achter de vele aspecten van het leven van vroeger te komen. Je werkt met goede specialisten en probeert het dagelijks leven in de periodes van het neolithicum tot aan de middeleeuwen te reconstrueren.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲