You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Verslag wederopbouw en noodhulp in Nepal

Overzicht

Project Overview

Vrijwilligers van Projects Abroad leveren een bijdrage aan de wederopbouw van Nepal na de aardbeving.

In april 2015 werd Nepal getroffen door een verwoestende aardbeving en drie weken later trof een tweede aardbeving het land. Honderdduizenden levens werden door dit natuurgeweld verwoest en niets bleef onaangetast: bedrijven, scholen en de infrastructuur waren vernietigd, dorpen waren weggevaagd en meer dan 3 miljoen mensen raakten dakloos. De verwoesting en beschadiging van de scholen en duizenden klaslokalen betekende dat kinderen niet meer naar school konden, wat hun ontwikkeling en toekomst in gevaar bracht.

In juni 2015 begon Projects Abroad met een wederopbouw project en vrijwilligers uit de hele wereld meldden zich aan om te helpen. Het belangrijkste doel van het project was om klaslokalen te herbouwen, zodat kinderen weer onderwijs konden krijgen in een veilige omgeving. We zijn heel blij dat we het nieuws kunnen delen dat we dit doel – met de hulp van alle vrijwilligers – in slechts 20 maanden hebben behaald.

De impact van het werk dat de vrijwilligers in deze periode in Nepal hebben verzet, is moeilijk samen te vatten. Lees meer over het wederopbouw project en de prestaties van de vrijwilligers in het Disaster Relief Report.

Een gedetailleerde infographic over de prestaties van vrijwilligers op het wederopbouw project in Nepal, Azië.

De situatie in Nepal is niet langer kritiek en aangezien onze korte termijn doelen zijn bereikt, is het wederopbouw project nu gesloten. Zoals we in meerdere bestemmingen hebben gedaan, is er nu een regulier bouw project geopend. Door deel te nemen aan dit project kun je een bijdrage leveren aan de wederopbouw van scholen die nog steeds ondersteuning nodig hebben.

Periodieke updates Annual Report Final Report

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲