You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Bouw project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht

2
weken
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
 • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
 • zondag 2 augustus 2020 t/m zaterdag 15 augustus 2020

 • Waar: Arusha
 • Type projecten: Bouwen
 • Jouw rol: Je zal helpen bij het bouwen van een kleuterschool om de kinderen een veilige plek te geven om op te groeien en leren. Daarnaast ga je assisteren bij de renovatie van een onze Maasai school.
 • Accommodatie: Gastgezin of guesthouse
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een bouw project in Tanzania

Tijdens deze groepsreis voor jongeren naar Tanzania help je bij het bouwen van een school.

Als vrijwilliger op het bouw project voor jongeren naar Tanzania ga je helpen bij het bouwen van een nieuwe kleuterschool voor kinderen in een Maasai dorp in de buurt van Arusha. Deze school is zeer belangrijk voor de lokale gemeenschap, omdat de andere kleuterscholen ver weg zijn en de kinderen een veilige plek nodig hebben om te leren en op te groeien. Het hebben van een kleuterschool in de buurt moedigt de kinderen aan ook later naar school te gaan.

Tijdens dit project ga je schone en veilige klaslokalen en toiletten bouwen in de nieuwe kleuterschool en andere scholen in de gemeenschap. Ook zal je assisteren bij de renovatie van onze Maasai School, die is gebouwd door onze vrijwilligers. Deze school wordt gerund en gefinancierd door Projects Abroad.

Alle vrijwilligers van het bouw project werken samen met een lokale bouwvakker. Hij zal je alles leren wat je maar moet weten, van constructie methodes tot het gebruiken van lokaal geproduceerde bouwmaterialen. Als vrijwilliger ben je betrokken bij de volgende activiteiten:

 • Funderingen graven
 • Cement mixen
 • Muren bouwen
 • Daken bouwen
 • Verven en het maken van murrschilderingen

Je gaat niet alleen helpen met het bouwen van de school, maar voor de kleuterschool ga je ook een kippenhok maken. Het houden van kippen zal voor de kinderen en het personeel eten en een bron van inkomen zorgen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het bouw project in Tanzania als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf

Tijdens je verblijf in Tanzania woon je in Arusha en zal je het dagelijkse leven in een traditionele Afrikaanse stad ervaren. Je zal bij een gastgezin of in een guesthouse verblijven.

Weekendactiviteiten in Tanzania

In het weekend zal je je tijd besteden aan het ontdekken van het prachtige landschap van Tanzania. Dit land heeft een rijke geschiedenis en een levendige, bijzondere cultuur en is er veel te zien en te doen. Wanneer je door de stad loopt, zie je de koloniale invloed op de architectuur en markten, in contrast met de oudere stamtradities. Wat je zeker zal bijblijven is het bezoek aan een van de vele nationale parken waar je adembenemende landschappen en wilde dieren zult zien.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Bouw project in Tanzania.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲