You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Belize

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: San Pedro
 • Soort scholen: Basisschool en middelbare school
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6 - 17 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 20 - 40 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent Engels
 • Extra vakken die je kunt geven: Drama, muziek, sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Je inzetten als vrijwilliger op het lesgeef project in Belize is een geweldige manier om praktijk ervaring op te doen en tegelijkertijd iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. Om aan dit lesgeefproject te kunnen deelnemen hoef je geen ervaring te hebben. Als vrijwilliger zal je een positieve impact hebben op de levens van de kinderen, of je nu student bent tijdens een tussenjaar, iemand die carrière break neemt of als je simpelweg opzoek bent naar een betekenis gevende vakantie. Iedereen is welkom vanaf 16 jaar!

Het onderwijssysteem in Belize is gebaseerd op het Britse schoolsysteem en dit houdt in dat de kinderen leerplichtig zijn van 6 jaar tot en met 14 jaar. Hoewel onderwijs gratis is, zijn er toch nog veel kinderen die geen onderwijs krijgen omdat de bijkomende kosten te hoog zijn. Onder deze bijkomende kosten vallen bijvoorbeeld de schoolboeken en de uniformen. Vrijwilligers zijn nodig om ondersteuning te bieden aan deze kinderen, hen te helpen bij het verbeteren van hun lees- en schrijfniveau en hen belangrijke vaardigheden bij te brengen zodat zij een goede toekomst kunnen opbouwen.

De officiële taal in Belize is Engels, jouw hoofdtaak als leraar Engels is om deze kinderen te helpen bij het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden en hun vaardigheden in begrijpend lezen te verbeteren. Daarnaast zal je ook de mogelijkheid krijgen om de kinderen andere vakken te leren, hen te helpen bij hun huiswerk of bijles te geven op het gebied van lezen en nummerieke vaardigheden.

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Belize

Vrijwilligerswerk lesgeven Belize

Projects Abroad vrijwilligers werken op basisscholen en middelbare scholen in San Pedro met kinderen van 6 tot 17 jaar oud. Jouw precieze rol als vrijwilliger zal afhangen van jouw ervaringen en hoeveel zelfvertrouwen je hebt. Het kan zijn dat je de lokale leraar assisteert bij het lesgeven of met kleine groepjes aan bijvoorbeeld de mondelinge vaardigheden Engels werkt, maar je kan ook gevraagd worden om alleen les te geven.

Het lokale personeel zal erg blij zijn dat je meehelpt bij het lesgeven en het organiseren van buitenschoolse activiteiten. Afhankelijk van jouw vaardigheden en interesses kan je lesgeven in bijvoorbeeld wiskunde, natuurkunde, tekenen, muziek, drama, gym en nog veel meer. Laat het ons weten als je interesse hebt in een specifiek vak.

Ook kun je - part time of full time - helpen bij het literacy project. Tijdens dit project werk je met een kleine groep kinderen en help je hen bij het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden. Ook begeleid je kinderen één op één. Zo kun je behalve ervaring voor de klas, ook ervaring opdoen in een meer informele educatieve setting. 

Jouw verblijf in Belize

Vrijwilligers verblijven bij een lokaal gastgezin, zij zullen je verwelkomen in hun huis en je snel thuis laten voelen binnen de gemeenschap. Het verblijf in een gastgezin is een geweldige gelegenheid voor culturele uitwisseling en om de lokale cultuur beter te leren kennen en misschien zelfs iets van de lokale talen te leren, zoals Kriol of andere Maya dialecten! De meeste vrijwilligers werken van maandag tot vrijdag en zijn in de weekenden vrij om te reizen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲