You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Arusha, Moshi
 • Soort scholen: Basisschool en een Maasai school welke door Projects Abroad opgezet is
 • Leeftijd van scholieren op het project: 5-16 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 40-50 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels)
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, drama, aardrijkskunde, muziek, wiskunde en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

In en rondom de steden Arusha en Moshi biedt Projects Abroad vrijwilligers vanaf 16 jaar de mogelijkheid om kinderen op basisscholen of op een Maasai school de Engelse taal te leren. Het geven van Engelse les kan veel voldoening geven, zeker wanneer je ziet dat je inspanningen worden beloond. Engels is namelijk dé internationale taal en kinderen en jongeren willen het graag leren. Jouw taalvaardigheid is onmisbaar om de kinderen te helpen met het oefenen en verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid. Het maakt overigens niet uit of je met of zonder ervaring wilt gaan lesgeven. Wij hebben altijd een passend project voor jou waarbinnen je een fantastische ervaring opdoet. Daarnaast is vrijwilligerswerk op een basisschool in het buitenland een mooie aanvulling op jouw CV.

Deel al jouw vaardigheden

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Tanzania

Het belangrijkste bij onze lesgeef projecten is het verbeteren van de gesproken Engelse taal. Dit zal de kinderen in de toekomst helpen bij het vinden van een baan. Bijvoorbeeld binnen de groeiende toeristische sector. Het toerisme is namelijk de grootste bron van inkomsten in Tanzania en er is veel werk in te krijgen. Jouw Engels hoeft niet van een heel hoog niveau te zijn als je gaat lesgeven. Je bent vooral bezig met het spreken van de Engelse taal op een creatieve manier. Je kunt hierbij denken aan het voorlezen van Engelse boekjes, het zingen van Engelse liedjes en het doen van rollenspellen.

Naast het onderwijs in de Engelse taal, bieden wij je ook de mogelijkheid om een ander vak te onderwijzen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het geven van sportlessen, muzieklessen of wiskunde.

Werkplekken binnen het onderwijs voor vrijwilligers in Tanzania

Lesgeven aan kinderen in Tanzania

Al onze lesgeef projecten vinden plaats in en rondom Arusha of in Moshi. Vrijwilligers die slechts twee weken kunnen deelnemen aan het project, worden automatisch geplaatst in onze Maasai school in de omgeving van Arusha. Vrijwilligers die vier weken of langer aan het lesgeef project deelnemen hebben de mogelijkheid om in verschillende onderwijsinstellingen te werken in Moshi of Arusha. Laat ons bij jouw aanmelding zeker weten waar jouw voorkeur ligt.

Op het lesgeef project ga je als vrijwilliger aan de slag op een basisschool en begin je vaak als klassenassistent en je helpt de leraar met zijn of haar lessen. In overleg kun je er ook voor kiezen om na enige tijd een eigen klas te krijgen. De kinderen ontbreekt het niet aan enthousiasme, dus wanneer je dat combineert met jouw ideeën en enthousiasme zal je erg leuke lessen kunnen geven. 

Vrijwilligerservaring De ervaring van Daan van Hoof op het lesgeef project in Tanzania
Daan van Hoof
Ik gaf Engelse les in het 4de en 5de leerjaar en hiernaast gaf ik ook bijles aan kinderen die een achterstand hadden bij bepaalde vakken. Af en toe hielp ik de ‘mamas’ (huishoudelijk personeel) met koken. Als je meer dan twee seconden twijfelt om iets te doen, doe het dan toch. Als je het echt niet zou willen doen, dan had je het al wel geweten in die twee seconden. Probeer aan zoveel mogelijk dingen deel te nemen, al is het maar gewoon samen koken. Lees meer...

Lesgeven als vrijwilliger op een Maasai school

Projects Abroad heeft zelf een Maasai school opgezet voor de kinderen van de Maasai stam die leven in de omgeving van Arusha. Deze kinderen hebben nog maar van weinig tot geen onderwijs genoten dus de lessen die onze vrijwilligers hier kunnen geven, bieden de kinderen de kans om toch te leren en een betere toekomst te creëren. Dit is een uniek project dat sterk afhankelijk is van de inzet en enthousiasme van de lesgeef vrijwilligers. Er wordt op dit project verwacht dat je zelfstandig kunt werken en zelf je lessen voor bereid. Uiteraard is het mogelijk dat er tegelijkertijd ook andere vrijwilligers les geven op de Maasai school. Zo kan je van elkaar leren en elkaar helpen. Op de Maasai school wordt in het Engels les gegeven, maar buiten de lessen zullen de mensen voornamelijk Swahili spreken. 

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Tanzania Teaching Management Plan.

Neem deel aan workshops over lesgeven

Het lokale projects Abroad team in Tanzania organiseert regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op lesgeef projecten in zowel Moshi als Arusha. De inhoud van de workshops varieert, maar kan gericht zijn op culturele verschillen, het leren van basis vocabulaire Swahili, reflectie en feedback sessies tussen vrijwilligers en het geven van praktische tips voor het voorbereiden van je lessen.

De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in de cultuur en het onderwijsstelsel van Tanzania en de achtergrond van de school waar je werkt. Sommige workshops worden bij de school zelf gehouden, zodat je van je lokale supervisors kan leren en ideeën kunt uitwisselen.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Tanzania Teaching Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲