You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Microkrediet projecten in het buitenland

Overzicht

Tijdens een vrijwilligersproject in het buitenland leer je meer over microkrediet

Onze vrijwilligersprojecten op het gebied van microkrediet zijn ontworpen om lokale ondernemers te helpen binnen de gemeenschappen waarin we actief zijn. Daarnaast bieden ze vrijwilligers de mogelijkheid om praktische werkervaring op te doen en hun CV te verbeteren. De projecten zijn geschikt voor iedereen die ondernemers in ontwikkelingslanden wil helpen het beste uit zichzelf te halen door middel van de door ons verstrekte leningen waarmee zij een kleinschalige onderneming kunnen opzetten of uitbreiden.

Klik hier om direct naar de mogelijke bestemmingen voor microkrediet te gaan

Onze microkrediet projecten volgen allemaal een vergelijkbaar model, dat oorspronkelijk in Senegal is opgezet. Het project voorziet individuen of groepen van kleine leningen, die over een vaste periode onder begeleiding worden afgelost. Na de gehele aflossing van een reeks leningen, komen er weer nieuwe kandidaten in aanmerking. Vrijwilligers bieden de kandidaten gedurende de hele periode ondersteuning en hulp, vanaf het aanvragen van de lening tot het runnen van hun onderneming wanneer deze is opgezet.

Zoals bij al onze projecten geeft het microkrediet project je de kans om een nieuwe cultuur en traditie te ontdekken, van St. Louis in West-Afrikaans Senegal tot Arusha in Oost-Afrikaans Tanzania.

Als je dit project interessant vindt, neem dan ook een kijkje bij onze algemene Business projecten en bij de internationale ontwikkelingsprojecten.

Werkzaamheden als vrijwilliger op een microkrediet project

In Tanzania checken vrijwilligers van het Microkrediet project de boeken van begunstigden

Als je deelneemt aan een van de microkrediet projecten moet klaar zijn voor een uitdaging. Je zult betrokken worden bij verschillende activiteiten waaronder het doorlezen van ondernemingsplannen, het ontwikkelen van marketingstrategieën, het beheren van de leningen, het monitoren van de mensen die een lening hebben ontvangen, het geven van workshops en het bieden algemene ondersteuning.

Welke bestemming je ook kiest, jouw inbreng zal worden aangemoedigd en zeer op prijs worden gesteld, zeker als je laat zien dat je flexibel en enthousiast bent. Deze microkrediet projecten geven je een uniek kijkje in het bedrijfsleven in de door jou gekozen bestemming.

Microkrediet stages in het buitenland

Ben jij als student(e) op zoek naar een buitenlandse stage op het gebied van Microkrediet? Klik dan op stage of afstuderen in het buitenland voor meer informatie!

Microkrediet projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲