You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een microkrediet project in Senegal

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: St Louis
  • Type projecten: Microkrediet
  • Jouw rol binnen dit project: Het begeleiden van voormalig straatkinderen met het opzetten van een zelfstandige onderneming. Je helpt ze bij het opstellen van business plannen, het geven van trainingen en wordt daarnaast betrokken bij het monitoren van de verstrekte leningen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, het gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad werkt in Senegal met straatkinderen, ook wel bekend als Talibés. Deze jongens worden door arme mensen naar religieuze kostscholen gestuurd waar ze nauwelijks onderwijs krijgen en vaak gedwongen worden om te bedelen voor een beetje eten en geld. Inmiddels zijn er al twee opvangcentra opgezet in St. Louis waar Projects Abroad deze kinderen helpt in hun dagelijkse leven. Nu kunnen ze ook een veilige en zekere toekomst opbouwen door kleinschalig ondernemerschap. Omdat je geen ervaring nodig hebt, kun je aan dit project ook deelnemen in je tussenjaar. Heb je al wel relevante kennis of ervaring, dan zal je nog meer kunnen betekenen.

Dit business project is gericht op microkrediet waarmee de oudere Talibés door middel van een kleine lening een onderneming kunnen opzetten. Nadat alles is terugbetaald, worden er weer nieuwe kandidaten geselecteerd. Omdat Projects Abroad al langer werkt met deze doelgroep door sociale projecten, waarin onderwijs, hygiëne, gezondheidzorg en sport aan bod komen, is er al een sterke band met de jongeren opgebouwd. Door dit contact kun jij samen met de lokale medewerkers de meeste geschikte kandidaten selecteren die een kleine lening krijgen.

Werkzaamheden bij het microkrediet project in Senegal

Vrijwilligerswerk microkrediet project in Senegal

Je wordt dagelijks betrokken bij verschillende werkzaamheden zoals het lezen van business plannen, het ontwikkelen van marketing strategieën, het beheren van leningen, het begeleiden van Talibés die een lening hebben, wekelijkse workshops geven en algemene begeleiding en ondersteuning geven. Wil je je graag op een specifiek gebied focussen, dan is het belangrijk om dit aan te geven bij het lokale Projects Abroad kantoor voordat je begint. Je hebt met hen al contact zodra je bent ingeschreven en geaccepteerd.

Door dit project krijg je een unieke ervaring in het opzetten van kleine ondernemingen in het buitenland en leer je hoe microkrediet kan helpen om achtergestelde jongeren uit de armoede te halen en zelfstandig te worden. Je werkt en leeft in een heel nieuwe omgeving waarin je veel leert over een andere cultuur en manier van leven. Het wordt ongetwijfeld een bijzondere en uitdagende ervaring.

Als vrijwilliger werk je in het Projects Abroad microkrediet kantoor naast het enthousiaste lokale team om ervoor te zorgen dat de Talibés een kans voor hun toekomst krijgen. Deze kans hebben ze nog nooit gekregen en we zijn er dan ook trots op dit project uit te voeren.

Startdata en verblijfsduur bij het microkrediet project in Senegal

Microkrediet project in Senegal

Het microkrediet project gaat het hele jaar door dus je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je komt. Je hebt geen ervaring nodig, maar het is wel belangrijk dat je interesse hebt op dit gebied, dat je flexibel bent, goed kan communiceren en bereid bent om veel te leren. Daarnaast adviseren we je om vooraf of tijdens dit project een lokale taalcursus Wolof te nemen, zodat je de lokale Senegalese taal leert die veel gesproken wordt door de Talibés.

Je kunt al aan dit project deelnemen vanaf 1 week als je niet de tijd hebt om 4 weken of langer te blijven. Hoewel je nauw samenwerkt met de lokale bevolking en waardevolle ervaring op doet, maak je misschien niet hetzelfde verschil als iemand die voor langere tijd vrijwilligerswerk doet.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Periodieke updates Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲