You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk binnen een microkrediet project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Arusha
 • Type projecten: Microkrediet
 • Jouw rol binnen dit project: Het ondersteunen van lokale ondernemers in het vinden van financiering, schrijven van businessplannen, het begeleiden van lokale ondernemers
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, het gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Projects Abroad biedt vrijwilligers in Tanzania de mogelijkheid om aan de slag te gaan op een microkrediet project in Arusha. Ben je een ervaren vrijwilliger neem dan ook eens een kijkje bij het business project voor professionals in Tanzania. Twijfel je of je hier wel genoeg ervaring voor hebt, stuur ons dan gerust je cv en korte motivatiebrief. 

Vrijwilligerswerk bij een microkrediet project in Arusha

Doe ervaring op op het gebied van microkrediet als vrijwilliger op dit project in Tanzania.

Er zijn vele kwetsbare groepen in Tanzania die wanhopig zoeken naar een manier om een betere toekomst op te bouwen en een weg te vinden uit de vicieuze cirkel van de armoede. Projects Abroad richt zich op de specifieke groep die hulp nodig heeft en kan voorzien in financiële hulp en de nodige training om hen de kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig is om een kleine onderneming te starten. Dit maakt het mogelijk voor hen om een duurzame toekomst veilig te stellen via een kleinschalige onderneming,

Dit microkrediet project voorziet kwetsbare individuen of groepen van een kleine lening, welke zij binnen een bepaalde tijd onder begeleiding weer aflossen. Als de lening volledig is afgelost komen er weer nieuwe kandidaten in aanmerking.

Werkzaamheden bij het microkrediet project in Arusha

Als vrijwilliger zal je werken in het Projects Abroad microkrediet kantoor in Arusha, onder begeleiding van een toegewijd lokaal team. Je zal ze helpen zeker te stellen dat individuen en groepen die deelnemen aan het project een kans krijgen om een betere toekomst voor zichzelf te creëren.

Je zal dagelijks betrokken worden bij een scala aan activiteiten zoals:

 • Het lezen van business plannen
 • Het ontwikkelen van marketing strategieën
 • Het beheren van leningen
 • Het monitoren van de individuen en groepen die een lening hebben ontvangen
 • Het geven van wekelijkse workshops
 • Het bieden van algemene zakelijke begeleiding en ondersteuning

Als er een bepaald gebied is waar jij je graag op zou willen richten, kun je ons dit altijd laten weten.

Het helpen van klein ondernemingen

Microkrediet project in Tanzania

Kleine bedrijfjes waar vrijwilligers onlangs mee hebben samengewerkt zijn bijvoorbeeld ondernemers die kippen houden en die sieraden maken en verkopen.

Door middel van jouw deelname aan dit project verkrijg je een uniek inzicht in het proces van de ontwikkeling van een kleine onderneming in een ontwikkelingsland en hoe microkrediet kan helpen om minderbedeelde mensen zelfvoorzienend en onafhankelijk te maken en ze zo een weg uit de armoede te bieden. Je zal tijd doorbrengen in een geheel nieuwe omgeving en zult een andere cultuur en manier van leven leren kennen. Het zal zowel een dankbare als een uitdagende ervaring zijn.

Toen dit project reeds een jaar had gedraaid, is er een enquete gehouden onder de deelnemende ondernemers, waarvan je het resultaat hier kunt inzien.

Het microkrediet project loopt het hele jaar door, al vanaf 2 weken en je kunt deelnemen op de data die voor jou uit komen. Je hebt voor dit project geen specifieke kennis of ervaring nodig, maar het is wel belangrijk dat je een zeker interesse hebt in dit gebied, daarnaast is flexibiliteit, communicatie en motivatie om te leren erg belangrijk. Ook hier raden we je aan om een taalcursus Swahili te volgen om beter te kunnen communiceren binnen de gemeenschappen waar je mee te maken krijgt.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Periodieke updates Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲