You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Recht & Mensenrechten projecten in het buitenland

Overzicht

Doe vrijwilligerswerk op een recht en mensenrechten project in het buitenland en doe relevante juridische ervaring op.

Projects Abroad biedt in verschillende bestemmingen projecten aan op het gebied van Recht & Mensenrechten. Zowel binnen het Internationaal Recht als op het gebied van Mensenrechten kun je als vrijwilliger of stagiair ondersteuning bieden. Je geeft informatie en verleent juridische ondersteuning aan bedrijven, maatschappelijke organisaties of aan individuen. Daarnaast werk je mee aan lopende zaken, doe je research of neem je deel aan voorlichtingcampagnes. Je hoeft voor dit type vrijwilligerswerk geen specifieke ervaring te hebben.

Ben je benieuwd hoe je aan onze Recht & Mensenrechten projecten in het buitenland kunt deelnemen? Lees dan alle informatie op deze pagina:

Klik hier om direct naar de mogelijke bestemmingen voor Recht en Mensenrechten te gaan

Werkzaamheden bij vrijwilligersprojecten op het gebied van Recht & Mensenrechten

Vrijwilligerswerk bij een mensenrechten project

Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om diverse risicogroepen op juridisch en sociaal vlak te ondersteunen. Je zult in organisaties komen te werken waarbij het bevorderen van respect voor de rechten van de mens, menselijke waardigheid, rechtvaardigheid en fundamentele vrijheden voor alle mensen zonder enige vorm van discriminatie, centraal staat.

Steeds meer vrijwilligers van Projects Abroad willen zich verdiepen in de sociale vraagstukken van een land, met name op het gebied van mensenrechten. De werkzaamheden die je zult uitvoeren, zijn gebaseerd op drie uitgangspunten: dit zijn bewustwording, toezicht houden en handhaving.

De gebieden waar je je op kunt focussen zijn heel divers. Je hebt de mogelijkheid om je in het algemeen op mensenrechten te richten. Je kunt je daarnaast ook specialiseren op kinderhandel, vrouwenrechten, vluchtelingen, de leefomstandigheden in gevangenissen, prostitutie, discriminatie, staatsrecht, observatie van verkiezingen, politiehervormingen en nog veel meer. Je kunt op ons inschrijfformulier jouw wensen en eisen met betrekking tot het gewenste type recht en werkzaamheden aangeven. Op deze manier kunnen wij een passende werkplek binnen de juridische wereld voor jou zoeken.

Je werkt doorgaans vijf dagen per week en zes tot acht uur per dag. Je zult tijdens jouw verblijf inzicht krijgen in en meewerken aan de dagelijkse juridische werkzaamheden. Daarnaast leer je de regels van het recht kennen in een gerespecteerde wettelijke organisatie.

Je werkt niet enkel achter een bureau. Je gaat ook op pad voor onderzoek en afspraken met allerlei mensen en organisaties. Je raakt betrokken bij allerlei activiteiten, zoals onderzoek, rapporten schrijven, cliënten bezoeken, presentaties geven op bijvoorbeeld scholen. Hiervoor zul je meerdere deadlines en verantwoordelijkheden krijgen. Representativiteit en verantwoordelijkheid zijn daarom belangrijke kenmerken voor dit type vrijwilligerswerk.

Afhankelijk van jouw ervaring en interesses worden de werkzaamheden en verantwoordelijkheden vastgesteld. Samen met je collega's en andere vrijwilligers ga je hard aan het werk om veel ervaring op te doen en zo je CV uit te breiden met deze unieke werkervaring.

Met of zonder ervaring vrijwilligerswerk op het gebied van Recht & Mensenrechten verrichten

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze rechten projecten. Is het jouw wens om ondersteuning te bieden op het gebied van (mensen-)rechten? Ga dan de uitdaging aan om met of zonder specifieke ervaring deel te nemen. Ervaring op het gebied van rechten is geen vereiste voor deelname aan één van onze rechten projecten. Je komt te werken op jouw niveau en zonder ervaring of opleiding kun je dus wel al meewerken met bijvoorbeeld research. Mocht je al wel over enige ervaring beschikken, dan kan je die uiteraard inzetten door jouw kennis met het lokale team en medevrijwilligers te delen. De werkzaamheden worden afgestemd op jouw kennis, enthousiasme en ervaring. Dus ook voor professionals is het een waardevol project om meer praktijkervaring op te doen. Als je nog geen ervaring hebt met rechten, dan is het wel belangrijk dat je beschikt over een basis van de Engelse taal beschikt, zodat zowel communiceren als rapporteren goed mogelijk is. Wanneer je daarbij ook enthousiast bent en over doorzettingsvermogen beschikt, kan jouw hulp een enorm positieve impact hebben!

Recht & Mensenrechten stages in het buitenland

Ben jij als student(e) op zoek naar een buitenlandse stage op het gebied van Rechten & Mensenrechten? Klik dan op stage of afstuderen voor meer informatie!

Rechten projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Mensenrechten project

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲