You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Global Gap Wereldreis: Eerste bestemming – Oriëntatie & sociaal project in Ghana

Ghana Map De deelnemers van de Global Gap Wereldreis

Alle deelnemers van het Global Gap Wereldreis programma zullen elkaar in Accra, de hoofdstad van Ghana, ontmoeten voor een oriëntatieweek. De rest van de tijd in Ghana brengen zij door in de Akuapem Hills, ten noorden van Accra, waar ze deelnemen aan een sociaal project. Ghana is een geweldig land dat bekend staat om zijn vriendelijkheid en is een ideaal startpunt voor deze wereldreis.

Vrijwilliger en haar Ghanese gastgezin

De vrijwilligers zullen op de luchthaven worden ontvangen door een medewerker en verblijven bij gastgezinnen vlakbij het Projects Abroad kantoor. Tijdens de oriëntatieweek zullen de deelnemers workshops volgen over cultuurschok, internationale problemen en veel voorkomende thema’s die zij kunnen tegenkomen in alle bestemmingen op het programma. Ook zullen ze een bezoek brengen aan verschillende projecten in Ghana en in de avonden staan er culturele activiteiten gepland en is er vol op de mogelijkheid om de Ghanese keuken uit te proberen. Er zal ook de mogelijkheid zijn om toeristische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Kakum National Park en één van de historische slavenforten, om meer te weten te komen over de geschiedenis van de kuststreek. De groep zal deze tijd gebruiken om zich aan te passen aan het leven in een ontwikkelingsland, elkaar beter te leren kennen en zich voor te bereiden op de komende tijd in het buitenland.

De vrijwilligers zullen gedurende de tweede week in Ghana hun mouwen opstropen en gaan werken bij een dagopvangcentrum voor kinderen, gevestigd in het landelijke Akuapem Hills, dat op twee uur rijden van Accra ligt. Dit is voor vrijwilligers een goed moment om toe te passen wat ze de in de eerste oriëntatieweek geleerd hebben. Projects Abroad medewerkers en de lokale medewerkers van de dagopvang zullen in de buurt zijn om de vrijwilligers te helpen in hun rol.

Volgende bestemming – Zuid-Afrika

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲