You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Global Gap Wereldreis: Tweede bestemming - Bouw project & een project naar keuze in Zuid-Afrika

Zuid Afrika Map Tweede bestemming wereldreis is Zuid-Afrika

De positie van Zuid-Afrika in het zuidelijke puntje van het continent Afrika heeft gezorgd voor een diversiteit aan leefstijlen en omgevingen. Aan het begin van de 21e eeuw neemt Zuid-Afrika het voortouw binnen de Afrikaanse politiek en wordt het land gezien als een inspiratie voor andere landen. Met elf nationale talen en een verscheidenheid aan religies, is Zuid-Afrika met recht de 'Rainbow Nation'.

Help mee op het sociale project in Kaapstad tijdens de Global Gap wereldreis

Projects Abroad is gevestigd in de wereldstad Kaapstad. Het ligt in het hart van de West-Kaap. Vanaf het moment dat Kaapstad de eerste Europese handelspost was bij het Kasteel de Goede Hoop, is het uitgegroeid tot de tweede grootste stad in Zuid-Afrika. Door te leven en te werken in de levendige middenklasse en met de gemeenschappen van verschillende rassen, zullen de deelnemers de complexiteit van het verleden en heden van Zuid-Afrika beginnen te begrijpen. Daarnaast helpen zij de jongere generatie door hen de juiste middelen te bieden die ze voor hun toekomst nodig hebben

De eerste twee weken in Zuid-Afrika zullen de vrijwilligers deelnemen aan ons Bouw project, binnen de voorheen gescheiden gemeenschappen die rond Kaapstad heen liggen. Het doel van het project is om de wijk Village Heights, dat net aan de rand van de stad ligt, te voorzien van een buurthuis. Dit fysieke project zorgt voor langdurige tastbare resultaten voor de lokale gemeenschap en het is een geweldige teambuilding oefening voor de groep.

Tijdens de overige vijf weken in Zuid-Afrika zullen vrijwilligers deelnemen aan een door henzelf gekozen project. De deelnemers kunnen uit een de volgende projecten kiezen:

Het surfproject en de Diergeneeskunde projecten zijn de afgelopen jaren heel erg populair geweest bij de Global Gap deelnemers. Ook hebben we altijd vrijwilligers nodig op ons Recht & Mensenrechten project. Dit zijn enkele van de meest waardevolle projecten die wij bieden. Ervaring opdoen op één van deze projecten staat ook erg goed op je CV, als je in de toekomst naar de universiteit wilt gaan.

Vrijwilligers zullen het eerste of tweede weekend samen met onze lokale medewerkers een plaatselijke historische of culturele bezienswaardigheid bezoeken.

Aan het einde van de periode in Zuid-Afrika zullen alle Global Gap deelnemers Afrika verlaten en naar huis terugkeren voor de winterstop. Gedurende de winterstop krijgen ze de tijd om kerst en oud & nieuw te vieren met vrienden en familie en hebben ze de gelegenheid om de eerste ervaringen een plekje te geven. Vervolgens zullen zij hun wereldreis voortzetten in Zuid-Amerika!

Volgende bestemming – Peru

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲